Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Pegasus Hava Yolları’nın Gizlediği İpuçlarını 37 Bin Kişi Keşfetti

Pegasus Hava Yolları’nın Gizlediği İpuçlarını 37 Bin Kişi Keşfetti

Rafineri'nin Pegasus Hava Yolları için hazırladığı reklam filminde gizlenen 15 ipucunu 37 bin kişi keşfetti.

2018 yılında Yılın Yerli Dijital Hava Yolu Şirketi seçilen Pegasus Hava Yolları girdiği dijital dönüşüm çerçevesinde sloganını değiştirerek dijital havayolu söylemi ile yoluna devam ediyor. Seyahat deneyimi kolaylaştırmak için internet sitesinde ve mobil uygulamasında değişikliğe giden şirket, seyahat deneyimini daha kolay ve keyifli hale getirmeye çalışıyor.

Rafineri, Pegasus Hava Yolları için dijital dönüşümünü ele alan bir reklam hazırlamış. Tüm bu yeniliklerin ve etkilerinin anlatıldığı reklam filminde de telefon, tablet ve bilgisayar gibi cihazlardan QR kod ile biletini alan, gittiği yer hakkında bilgi araştıran, hava durumuna bakan insanlar yer almış. Gerçek insanların, gerçek gönderileri kullanılan film içinde 15 easter egg yerleştirilmiş. Bu anları yakalayıp internette arayanlar da bilet çekilişine katılmaya hak kazanmış.

Sosyal medya üzerindeki yorum paylaşım ve gönderiler üzerinden yola çıkan şirket, insanların sosyal medya ve kişisel blogları üzerinden yaptıkları seyahat paylaşımlarına odaklanmış. Ters açılardan gördüğümüz sahneler, reklamda kullanılan internet siteleri, insanların sosyal medya ve kişisel blogları üzerinden yaptıkları seyahat paylaşımlar yani reklamın tamamı gerçek insanların hikayeleri üzerine kurulmuş. Kullanılan siteler arasında aradiginvangoghburadaolabilir.com, akdenizinunutulmazlezzetleri.com ve enbutiktatil.com gibi adresler var.

Şirket, 15 farklı sürpriz için 15 farklı sayfa tasarımı hazırlamış. Hazırlanan ipuçlarını fark edebilmek için kullanıcılar reklamı tekrar tekrar izlemesi gerekmiş. 37 binden fazla kişi izlemeler sonucunda ipuçlarını yakalamış. Toplamda 7 milyonun üzerinde izlenme alan reklam 10 milyona yakın sosyal medya etkileşimi sağlamış.

Müşteri: Pegasus Havayolları
Ajans: Rafineri Reklamcılık
ECD: Ayşe Bali, Emre Kaplan
Yaratıcı Yönetmen: Can Erdoğan
Yaratıcı Ekip Başı: Ahmet Uğurel, Aslı Soylu
Metin Yazarı: Berkin Dalgıç, Ceren Demir
Sanat Yönetmeni: Gizem Arlı, Selin Sürğit, Selin Yerli
Sosyal Medya Yönetimi: Guzin Yiğit
Ajans Yapımcısı: Şafak Seter, İpek Savaş
Prodüksiyon Şirketi: DCC
Yapımcı: Ömer Abra
Yönetmen: Ali Yorgancıoğlu
Medya Planlama:  Vizeum, Hype

Görsel: Pegasus