Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Amerikan Hava Yolları Yeni Logo

Amerikan Hava Yolları Yeni Logo

ABD'nin en büyük havayolu şirketlerinden American Airlines; 46 yıllık kartallı kurumsal kimliğine yeni bir bakış açısı getirdi.

ABD’li havayolu şirketi iflas başvurusundan çıkıp, yeni uçak siparişlerinin gelmesiyle girdiği iyileşme dönemini yeni logosuyla kutluyor.

Farklı ülkelerde ofisleri bulunan tasarım ajansı Future Brand tarafından yenilenen logo; Amerikan kartalının tipik beyaz başının, ABD bayrak renkli kanatlar arasında basite indirgenmesiyle çözümlenmiş.
Yeni kurumsal kimlikle birlikte yalnızca logo da değil, uçak gövdelerinde de yenilenme yapılmış.Gümüş renginde tasarlanan gövdenin ön kısmında yeni logo, tailfin denilen kuyruk kısmında da kırmızı ve mavi çizgiler ile sembolik amerikan bayrağı yer almakta.
Eski logo ise; tanınmış birçok uluslararası markaya görsel bilinirlik kazandıran Massimo Vignelli tarafından, 1967 yılında, Helvetica yazı karakteri kullanılarak tasarlanmıştı. Vignelli, yeni logoyla ilgili yorumda da bulunmuş: “Yeni logo, kalıcılık duygusundan yoksun. Ayrıca değişikliğe gidilmesine gerek yoktu. Birçok havayolu şirketi bu tür değişikliklere gitti ama, her zaman bir öncekinden daha kötü oldu”. Haksız da sayılmaz.