Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Gökyüzü ve Yeryüzü Arasındaki Gizemli Etkileşimler

Gökyüzü ve Yeryüzü Arasındaki Gizemli Etkileşimler

Niko Christian, fotoğraf ve dijital düzenleme araçları kullanarak; insanlar, dünya ve gökyüzü arasındaki ilişkileri ele alan foto-illüstrasyonlar yaratıyor.

Fotoğrafçılar ormanı gökkuşağına boyayan, uçakların ışık izlerini görüntüleyen, ufuk çizgisin üzerine geometrik şekiller ekleyen ya da balonlarla kurgulanan muhteşem açık hava projeleri üretiyorlar. Dijital sanatçı ve fotoğrafçı Niko Christian ise kendi çektiği gökyüzü fotoğraflarına yaptığı dijital müdahalelerle büyüleyici foto-illüstrasyonlar yaratıyor.

Niko Christian, fotoğraflara dijital ortamda sihirli dokunuşlar yapıyor

Niko Christian; insanlar, dünya ve gökyüzü arasındaki ilişkileri ele alan harika işlere imza atıyor. Gün batımı ve gün doğumu sırasında ortaya çıkan renklerle oynayan, kompozisyonlarında minimalist ışıklar ve geometrik elementler kullanan sanatçı, bu yöntemlerle gökyüzü ve yeryüzü arasında çeşitli etkileşimler yaratıyor.

Niko Christian’a göre gökyüzü, medeniyetin en başından bu yana insanlar için büyüleyici bir güzelliğe ve gizeme sahip oldu. Bu nedenle farklı kültürlerde de pek çok önemli felsefi ve soyut kodla eşleşiyor. Örnek vermek gerekirse dinlere baktığımızda bunu görüyoruz. Ünlülere yıldız derken yine gökyüzüne dair bir kodlama yapıyoruz. Sanatçının ilgi alanı gökyüzü ile de sınırlı değil, uzaya da büyük ilgi duyuyor. Christian hem doğal alanlarda hem de şehir içinde çekim yapıyor. Şehir içinde çekim yaparken daha çok simetrik veya çizgisel oluşumları arıyor.

Çalışmaları sosyal medyada ilgi gören @cnikarts kullanıcı adlı sanatçı, 2 hafta önce Instagram tarafından öne çıkarılarak daha da geniş bir kitleye ulaştı.

Niko Christian

Niko Christian Niko Christian

Görsel: Instagram
Manşet görseli düzenlenmiştir.