Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Samsung Hindistan’ı Z Nesli İle Tanıtıyor

Samsung Hindistan’ı Z Nesli İle Tanıtıyor

Samsung, India Ready Action kampanyasıyla Hindistan'ın tanıtımı için ülkenin gençlerini ön plana çıkarıp harekete geçmeleri için çağrı yapıyor.

Z jenerasyonunun topluma katılımı ve getirdikleri şirketlerin pazarlama sürecine de etki ediyor. Manajans J. Walter Thompson, Türkiye’deki Z neslini anlamak ve iletişim stratejilerini onlara göre belirleyebilmek amacıyla 2018 yılında ZLAB‘i tanıtmıştı. 2014 yılında yaptığımız haberde ise Z nesli hakkında yapılan araştırmaları, çalışmaları ve ilgili yazıları incelemiştik. Bu jenerasyonun pazarlama üzerinde etkisi olacağı açık. Ancak bu durumun etkisi genç nüfusun fazla olduğu ülkelerde daha net bir şekilde gözüküyor. Cheil India da Hindistan’ın genç popülasyonunun ve yapabileceklerinin farkına vararak Samsung için Z jenerasyonunu hedef alan bir kampanya hazırladı. Gençler akıllı telefonları ile yaptıkları paylaşımlarla Hindistan’ın farklı yüzünü gösteriyor.

Samsung Hindistan’ın Gençlerine harekete geç çağrısı yapıyor

Ürünlerini merkeze koyan tanıtımlar yapmaktan kaçınmak isteyen Samsung, kampanyayı ileri bir boyuta taşıyarak ülkenin tanıtımı üzerinden ürünlerini pazarlama fırsatı yakalıyor. #IndiaReadyAction etiketi ile bir ay boyunca sürecek olan kampanyada, Hindistan’da yaşayan gençler Samsung telefonlarının özelliklerini kullanarak videolar paylaşıyor. Yapılan paylaşımlar ülkenin tanıtımına katkı sağlarken, şirket ürünlerinin satışı için farklı bir pazarlama taktiği kullanmış oluyor. Böylelikle her iki taraf için kazançlı durum ortaya çıkıyor.

Kampanyanın sorumlularından Cheil India CCO Emmanuel Upputuru gençlerin güçlü videolar çekeceğine inançları olduğundan bu tarz bir kampanya yürüttüklerini belirtiyor. Z jenerasyonunun stereotipleri kıran davranışlarını ve yönelimini kullanmak isteyen ajans böylelikle dünyanın Hindistan’a bakış açısını da değiştirmeyi hedefliyor. Samsung Hindistan pazarlama müdürü Ranjivjit Singh, Hindistan gençlerinin videolar yaratarak ülkelerinin görünmemiş yanlarını dünyaya gösterme fırsatı yakaladıklarını söylüyor. #IndiaReadyAction gençlerin kendilerini ifade etmeleri için özel hazırlanmış bir proje olarak geçiyor.

Katılımcılara ödüller dağıtılıyor

Z jenerasyonunun içerik üretmesin üzerine kurulu olan proje onların hayat hikayelerini sosyal platformlarda paylaşmalarına olanak sağlıyor. Samsung’un yeni piyasaya sunduğu Galaxy A serisi ve diğer akıllı telefonlarının kullanımı teşvik ediyor. Gençler uygulamada bulunan filtreleri, artırılmış gerçeklik deneyimini tecrübe etme fırsatı yakalıyor. Katılımcılar @SamsungIndia, #IndiaReadyAction, #City ve #Theme etiketlerini kullanarak Instagram üzerinden; yemek, mekan, eğlence ve kültür konularında hazırlanan kısa videolar hazırlıyorlar.

Instagram’da yayınlanan videolar Samsung’un sitesi üzerinden Hindistan haritasına yerleştirilerek #IndiaReadyAction kampanyasının bir haritası çıkarılacak. Samsung her hafta katılım gösteren kişiler arasından seçeceği 7 kişiye Galaxy A70, kampanyanın sonunda seçeceği videolar arasından da 20 kişiye Galaxy A80 ve Samsung Smart TV vereceğini duyurdu. Ayrıca kampanyayı desteklemek için Bengaluru Samsung Opera Binası’nda Instagram’da iyi video oluşturma üzerine atölyeler düzenliyor.

Künye

Müşteri: Samsung
Ajans: Cheil India
Yaratıcı Ekip: Emmanuel Upputuru, Nitin Pradhan
Entegre Takım: Marvin Park, Abhishek Sen, Ram Deshpande
Prodüksiyon Şirketi: Quintet South Korea
Yönetmen: Kwang Seok Kim
Yapımcı: Hansol Jang
Müzik: Ban Seok Lee, Il Ho Jeon

Görsel: Youtube