Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
HP’den Şahane Bir Kutu Açma Videosu

HP’den Şahane Bir Kutu Açma Videosu

HP, z jenerasyonunu hedef alan kampanyasında kompaktlığa vurgu yaparken influencer Bretman Rock kendine has tarzı ile ürünün özelliklerini sıralıyor.

Z jenerasyonun pazarlama üzerindeki etkisi artarak devam ediyor. Bu jenerasyonun teknolojiden beklentisini göz önünde bulunduran markalar da hedefine ulaşmak için kitlenin beklentilerine kulak veriyor. International Committee of the Red Cross, Fortnite oyununda hayat kurtarmanın önemini vurgulayan Liferun isimli kampanya gerçekleştirirken Samsung, India Ready Action kampanyasında Hindistan’ın tanıtımı için gençlere çağrı yapıyordu.

Hareket halindeki z jenerasyonuna küçük ve kullanışlı bir bilgisayar

Teknolojinin z jenerasyonunun günlük yaşamındaki rolüne odaklanan HP de Spectre x360 13 ürününün tanıtımında 18 ila 24 yaş arasındaki gençlerin sesini kulak veriyor. Güzellik alanında çektiği YouTube videoları ile bilinen, 7 milyon aboneli Bretman Rock, HP’nin reklam filmine özel The Most Fabulous Unboxing isimli bir kutu açma videosu çekiyor.

Bretman Rock eğlenceli üslubu ile ekran karşısında

FF Los Angeles tarafından hazırlanan kampanya gençlerin sürekli hareket halinde olduğunu ve onları yavaşlatan hantal bir şeye ihtiyaç duymadığı fikrini anlatıyor. Ajans bu fikri anlatmak içinse sosyal medya influencer’ı Bretman Rock (@bretmanrock) ile anlaşıyor. Güzellik endüstrisinin kalıplarının dışında kalan Rock, sosyal medya paylaşımlarında öne çıkan ve yine kendini tanımlarken kullandığı drama queen (drama kraliçesi) tarzını kampanyada da gösteriyor.

Bretman Rock’ın kendine has şekilde bir kutu açma videosu çektiği reklam filminde HP Spectre x360 13’ün özellikleri influencer tarafından bir bir anlatılıyor. Bilgisayarın hafifliğine, taşınabilirliğine ve ekran çerçevesinin inceliğine vurgu yapılıyor. Bretman Rock tüm bu özellikleri anlatırken eğlenceli üslubunu kullanmaktan çekinmiyor.

Kampanya HP YouTube hesabından paylaşılırken Bretman Rock da 14 milyon takipçisi bulunan Instagram hesabının gönderilerine reklam filmini yükledi. FF Los Angeles yaratıcı yönetmeni Chelsea Steiger insanlığın teknolojiyi yönlendirmesi inancı doğrultusunda HP’yi z jenerasyonuna tanıtmak istediklerini belirtiyor. Bretman Rock’ın kişiliğini kucaklayarak, kimliğini yansıtmasını sağlayarak kampanyanın çerçevesini oluşturduklarını ifade ediyor.

Künye

Müşteri: HP
Ajans: FF Los Angeles
CCO: Fred & Farid
Yaratıcı Yönetmen: Chelsea Steiger
Sanat Yönetmeni: Laura Beck, Jocelyn Lam
Metin Yazarı: Hilary Smith
İdari Yapımcı: Amanda Van Caneghem
Entegre Yapımcı: Andy Caramanzana
Prodüksiyon Şirketi: Doomsday Entertainment
Yönetmen: Yoni Lappin
DOP: Christian Sprenger
İdari Yapımcı: Jason Cole
Düzenleme: RPS
Editör: Zoe Mougin
VFX: Method Studios
Renklendirme: Jason Wallis, Electric Theatre Collective
Müzik: Track search by
Ses: Lime Studios
Animasyon: Ways & Means

Görsel: YouTube