Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Simone Crestani Cam ve Japon Resim Sanatını Bir Araya Getiriyor

Simone Crestani Cam ve Japon Resim Sanatını Bir Araya Getiriyor

Simone Crestani, Adele Cassina işbirliği ile gerçekleştirdiği Poetry of Light adlı kişisel sergisini Milano Tasarım Haftası'nda gösterdi.

Milano Tasarım Haftası’nda cam sanatçısı Simone Crestani, Adele Cassina’nın kurucusu olduğu mobilya ve aksesuar markası Adele-C sergi salonunda Poetry of Light (Işığın Şiiri) adlı kişisel sergisini gerçekleştirdi. Sanatçı Adele-C için rain (yağmur) dizisi hazırlarken Japon sanatının etkisiyle e-sumi adında bir seri hazırladı. Genç yaşlarda cam ile uğraşmaya başlayan Crestani, camın yapısı gereği oldukça ilginç bir materyal olduğunu ve cam üzerine çalışmaya kendisini adadığını ifade ediyor.

Uzak doğu sanatından etkilendiği e-sumi yerleştirmesinde sanatçı zengin yaratıcı evrenini tanıtırken ışığın gücünü kullandı. Simone Crestani eserlerini geleneksel Japon resim sanatı sumi-e’den ilham alarak hazırladı. Pirinç hammaddeli kağıda mürekkep darbeleriyle yapılan sumi-e sanatı Japonların kültürel yaşamını yansıtıyor. 7. yüzyıldan bu yana devam eden sumi-e, Japonca sumi (mürekkep) ve resim anlamındaki “e”nin birleşmesini temsil ediyor. Japon geleneğindeki zarif çizimlerden yola çıkan sanatçı; pirinç, parşömen, borosilikat camı ve LED ışıklar kullanarak bir dizi eser oluşturdu. Gerçekleştirdiği bir röportajda Japonya’da hiç bulunmadığını ifade eden Crestani sumi-e sanatındaki fırça darbelerinin estetiğinden etkilendiğini ve oradan ilham aldığını açıkladı.

 

Mobilya ve aksesuar markası Adele-C için ayrı koleksiyon

Simone Crestani e-sumi serisinin dışında Adele Cassina ile gerçekleştirdiği işbirliği çerçevesinde Adele-C için rain (yağmur) adlı bir koleksiyon daha hazırladı. Vazo ve masa kaplarından oluşan dizi, kristalin şeffaflığı ile sanatçının özgünlüğünü bir araya getiriyor. Her parçanın üst kenar kısımlarında kullanılan şeffaf cam küreler koleksiyonun ayırt edici elementleri arasında bulunuyor. Başka tasarımcılarla ortak yaratıcı bir çalışma yapmaktan kaçınan sanatçı, Adele Cassina’nın ve markasının özgür bir yaratıcı çalışma alanı sunmasından kaynaklı böyle bir tercih yaptığını belirtti. Sergi Milano Tasarım Haftası boyunca Adele-C’nin sergi salonunda gösterildi.

Görsel: Simone Crestani