Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Başka Bir Dünyadan Gelmiş Gibi Duran Saksılar

Başka Bir Dünyadan Gelmiş Gibi Duran Saksılar

Seramik sanatçısı Gregory Knopp, alışılmış saksı tasarımlarının dışına çıkarak pençeleri ve dişleri olan heykelsi saksılar üretiyor.

Bitkiler için emek vermek ve onların büyümelerini izlemek bir tutku. Bu tutkuya eşlik edecek pek çok harika tasarımla karşılaşmak da mümkün. Çiçeği için güneşi kovalayan robot saksı, içindeki bitkiyle beraber büyüyen origami saksılar, çiçeğini sulayan minik porselen hayvancıklar, yağmurlu saksılar ve minyatür apartman şeklindeki saksılar yeşil tutkunlarını heyecanlandıracak türden işlerdi. Şimdi ise Gregory Knopp’un sıra dışı seramik saksıları var karşımızda.

Gregory Knopp, pençeleri ya da dişleri olan saksı-heykeller yapıyor

Saksı tasarımlarında genellikle şirinliğe veya şık dekorasyon temalarına odaklanılıyor. Rusya’da doğan ve Brooklyn’de çalışmalarını sürdüren Gregory Knopp ise bu popüler yaklaşımın dışına çıkarak bitkilere saksılarıyla birlikte tekinsiz bir hava katıyor. Sosyal medyada Tooth and Snail markasıyla tanınan Knopp, pençeleri ve dişleri olan seramik saksılarıyla adeta Yaratık filminden çıkmış gibi duran tasarımlar üretiyor.

Gregory Knopp

Gregory Knopp, her saksıya bir taslak çizim ile başlıyor ve daha sonra kille çalışırken içgüdüsel olarak tasarımını geliştiriyor. Sanatçıya göre seramik, sezgisel bir şekilde fikirlerin ve biçimlerin ortaya çıkması için uygun bir ortam sunuyor.

İlham kaynağı derin su canlıları

Çocukluğundan bu yana derin su canlılarına ilgisi olan sanatçının, bu canlıların anatomisinden de etkilendiği görülüyor. Knopp’un bilime ilgisi bugün devam ediyor ve sanatçı evrimsel biyoloji okumalarından da ilham alıyor. Ona göre canlıların görünümü her zaman belli bir amaç ve düzen doğrultusunda şekilleniyor. Ancak ortaya çıkan biçimler aynı zamanda tuhaf ve zaman zaman da gülünç olabiliyor. Gregory Knopp, bu biçimsel unsurların bir kısmını bu saksı-heykellerle yansıtmaya çalışıyor.

Gregory Knopp’u internet sitesinin yanı sıra Instagram’ı üzerinden de takip edebilirsiniz.

Gregory Knopp Gregory Knopp

Görsel: Tooth and Snail
Manşet görseli düzenlenmiştir.