Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sırtındaki Çiçeğini Sulayan Minik Porselen Hayvancıklar

Sırtındaki Çiçeğini Sulayan Minik Porselen Hayvancıklar

Porselen hayvancıklar, bardaktaki suyunuza ortak oluyor ve sırtlarındaki minik sepetlerinde taşıdıkları bitkiler yeşilleniyor.

Porselen hayvancıklardan oluşan mini saksı serisinin içine ekeceğiniz bitkileri sulamanıza gerek yok, hayvancığın önüne bir bardak su koyun, o gerisini halleder!

Panda, domuz, kedi, tavşan gibi sevimli porselen hayvancıkları içi su dolu bir bardağın kenarına dışardan ya da içerden takıyorsunuz. (iki türlü de çok şeker bir ifadeleri oluyor!) Sırtlarındaki sepetlerinin içine gizlenmiş pipetin diğer ucu hayvancığın ağzından bardağa uzanıyor ve ihtiyacı oldukça su almasını sağlıyor.

Porselen hayvancıkların içinde suyu çekmesi için bir düzenek yok. Suyun yer çekimini yenip pipette hareketini, ilk olarak Leonardo Da Vinci’nin gözlemiş olduğu “kılcallık etkisi” sağlıyor. Pipet yüzeyindeki moleküller su moleküllerini, su moleküllerinin birbirlerini çektiğinden daha büyük bir kuvvetle çektiği için su, pipetin içinde yükseliyor. Bitki de suyu emdikçe vakum etkisi oluşacağından, suyun bardaktan emilimi sağlanmış oluyor.

Böylece su bardağının kenarından çıkmaya çalışan koca totolu bir kedicik ya da domuzcuk ağzındaki pipeti hüpleterek suyunuza ortak oluyor ve sırtlarındaki minik bitkiler de büyüyüp, yeşilleniyor. Çok tatlılar!

4 parçalık mini saksı setini şuradan temin etmek mümkün.

Görsel; amazon, aliexpress, notedco