Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Ünlü Markaların Ürünleri Terliklere ve Sandaletlere Dönüşürse

Ünlü Markaların Ürünleri Terliklere ve Sandaletlere Dönüşürse

Nicole McLaughlin, ünlü markaların ürünlerini giyilebilen başka şeylere dönüştürüyor ve bu yolla markalara dair algılarımızla oynuyor.

Bir ürünü kendi emeğimizle başka bir ürüne dönüştürmek çoğumuzun evinde denediği oldukça eğlenceli bir iş. Tasarımcılar ve sanatçılar elbette bu yöntemle daha çılgın işlere imza atıyorlar. Bir çimento karıştırıcıyı disko topuna, bir karavanı seyyar havuza, gerçek ekmekleri aydınlatma tasarımlarına dönüştüreni bile var. Nicole McLaughlin de bir şeyleri giyilebilen başka şeylere dönüştürmekten ve bu yolla markalarla ilgili algımızla oynamaktan keyif alan bir tasarımcı.

Nicole McLaughlin, ürünlerin orijinal işlevini değiştiriyor

Nicole McLaughlin, Reebok’ta grafik tasarımcı olarak çalışıyor. Ancak mesaisi sona erdiğinde, markalı giyim ve kişisel aksesuarlarla olan ilişkisi farklı bir boyut kazanıyor. Yaratıcılığını bu defa kişisel projeleri için devreye sokan McLaughlin, çoğunlukla ayağa giyilebilecek ürünler tasarlıyor. IKEA çantalarının saplarını, adidas futbol topunu, Levi’s’ın kemer bandını ya da eBay paketleme bandını alıp sandaletlere  ya da terliklere dönüştürüyor. The North Face markalı monttan yaptığı şemsiye ya da taraftarların maçlarda kullandığı el şeklindeki köpükleri kullanarak yaptığı katlanır sandalye gibi istisna tasarımları da var.

Tasarımcı, tanınmış markalara ait ürünlerin orijinal işlevlerini değiştirerek onlara yeni bir anlam ve işlev sağlıyor. Bunu yaparken de logoları en görünür yerlere koyuyor. Hatta mümkünse logo ürünün pek çok yerinde tekrar tekrar yer alıyor.

Nicole McLaughlin’in çalışmalarını internet sitesi ve instagram’ı üzerinden takip edebilirsiniz.

Görsel: Instagram