Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Donald Glover Sunar: adidas Originals

Donald Glover Sunar: adidas Originals

Donald Glover ve adidas Originals iş birliğiyle doğan kampanyayla markanın 3 klasik modeli Glover'ın vizyonuyla baştan yaratıldı.

Donald Glover veya müzisyen ismiyle Childish Gambino, günümüzün en yaratıcı ve etkileyici figürlerinden birisi. 2006’da YouTube’da arkadaşlarıyla açtığı derrickcomedy kanalı ile standup ve komedi videoları hazırlayan Glover, 30 Rock’ta yazarlık ve Community’de aktörlük yaparak kariyerindeki ilk adımları atmıştı. YouTube’un 2005’te kurulduğu düşünülünce tüm bu adımların döneminin ötesinde olduğu da görülebiliyor. Childish Gambino ismiyle de 2008’den bu yana 8 mixtape, 3 stüdyo albümü ve 3 EP yayınladı. Ana akıma damgasını vurduğu dönemde ise Atlanta isimli diziyi yarattı, yazdı, oynadı. This is America ile yıl boyunca bir albüm bile yayınlamadan kendini konuşturdu. Star Wars, Lion King gibi yapımlarda yer alması, Coachella performansı ve Guava Island filmi de eklenince on parmağında on marifet biri olduğunu da ispatlıyor.

12-14 Nisan ile 19-21 Nisan hafta sonlarında gerçekleşen Coachella’nın assolisti olarak sahne alıyor. Ve tüm dikkatleri üzerine çekmiş, kendi gündemini yaratmışken adidas Originals ile birlikte gerçekleştirdikleri kampanyayı da yayınladılar. 5 ayrı kısa filmden oluşan kampanya Glover ve markanın Eylül 2018’de başlayan yaratıcı ilişkilerinin meyvesi olarak tanımlanıyor. Filmler Atlanta benzeri bir dile sahip ve pek çok sembolizm içeriyor.

Yaşanmışlıklar

Kısa filmler, hikayelerinin yanı sıra Donald Glover’ın yeniden yorumladığı üç klasik modelle de öne çıkıyor. Ayakkabıları öne çıkarmadan, göze sokmadan hikayeye yediriliyor. Nizza, Continental 80, Lacombe modelleri Glover tarafından yenileniyor. Modeller kusurlardan ilham alan ve sneaker’ların zaman içinde, kullanıldıkça elde ettiği deneyimlerin zenginliğine odaklanarak tasarlanmışlar.

Donald Glover, zenginliğin bir konsept olduğunu söylüyor. Bu proje ile hikayelerin ayaklar üzerinden de anlatılabileceği konusunda cesaretlendirmek istemiş. Değer ve kıymet insanların ne giydiği ile değil, onlarla neler yaşadıklarıyla ölçüldüğünü belirtiyor. 5 kısa filmin her birinde mutlaka konu Glover’ın ayakkabılarına geliyor. Üzerine bir şey düşüyor, bir şeye çarpıyor ve kirleniyor. Farklı konsept ve kurgularda yaşanan bu olaylar da aslında sneaker’ların kutsallığını ve koleksiyon parçası olması gerektiği algısına ters bir yorumda bulunuyor. Her sneaker kirlendikçe, bozuldukça, eskidikçe yaşanmışlıklarıyla değer kazanıyor.

Künye:

Oyuncular: Donald Glover, Mo’nique ve Na-Kel Smith
Hikaye ve Konsept: Donald Glover, ROYALTY ile
Prodüksiyon: Mamag Studios Production
Yönetmen: Ibra Ake
Eş-Yazar: Sam Jay ve Jamal Olori (Royalty)
Yaratıcı Danışmanlık: Sing J Lee (Mamag Studios)
Yapımcı: Sylvia M Zakhary (Mamag Studios)
Eş-Yapımcı: Wolf Taylor ve Fam Rothstein (Wolf and Rothstein)
Eş-Yapımcı: Stephen Glover (Royalty)
Stilist: Simon Rasmussen
Stil Danışmanı Shanice Castro

Görsel: adidas