Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Benzinin Elektriğe Dokunduğu O An

Benzinin Elektriğe Dokunduğu O An

Innocean UK, Hyundai IONIQ Hybrid için hazırladığı reklam filminde elektriğin benzin ile buluşmasına dikkat çekiyor.

Hibrit otomobiller, elektrikli otomobillerden farklı olarak fosil yakıt kullanıyor. Motorun çalıştırılması esnasında ve düşük hızlarda sadece elektrik motoru kullanırken seyir halinde hem elektrik hem de içten yanmalı motor kullanılıyor. Frenleme esnasında kullanılan enerji hibrit bataryasında şarj ediliyor. Bu sayede, otomobil ekstra bir şarja ihtiyaç duymuyor. Şehir trafiğinin yoğun, otomobil dur kalkının fazla yapıldığı yerlerde oldukça verimli olmasının yanında temiz ve sessiz bir yolculuk sunuyor.

Benzinin gücünden daha etkili ve verimli bir şekilde faydalanan otomobiller, fosil yakıt kullanımını azaltması sayesinde çevreye daha az zarar veriyorlar. Hibrit otomobillerin yaygınlaşması için çalışmalar yapılırken; BMW, Volkswagen, Toyota gibi üreticiler de hibrit otomobile yaptığı yatırımlarla sektörün gelişmesini sağlıyor. Hyundai de ödüllü hibrit otomobili IONIQ Hybrid için bir reklam filmi yayınladı.

Yavaşlatılmış çekimlerle elektriğin etkisini hissedin

Innocean UK tarafından hazırlanan, 30 saniyelik reklam filminin yönetmenliğini Squire prodüksiyon şirketinden Deane Thrussell yaptı. Çekimlerde kullanılan Phantom Onyx kamera sayesinde 480 kat daha yavaş görüntü elde edildi.

Reklam filmde IONIQ modelindeki hibrit teknoloji sayesinde benzinin gücünün verimli kullanılmasına dikkat çekiliyor. Elektriklenen benzin damlası, getirdiği enerji sayesinde aracı çalıştırıyor. Hibrit otomobillerin motor başlangıcında ve ilk viteslerde elektrik motorundan alınan güç kullanılıyor. Böylelikle fosil yakıt tasarrufu sağlanıyor. Elektrik ve benzin gücünün kaynaşması fosil yakıt tasarrufu sağlarken karbon salınımını da azaltıyor. Reklamda otomobilin ön paneline de yer verilmiş. Panelde bulunan bilgi ekranı akıllı telefonlara bağlanabilir. Ekran sayesinde yürütülen medya içeriğinin yanı sıra hibrit sisteminin durumu da kontrol edilebiliyor.

Elektrikli araçların standartlaşma yolunda ilerlediği ve iletişim açısından algının hibritten elektrikliye kaydığı günümüzde hibrit araçlar odaklı böylesine bir film de hazırlanması dikkat çekici. Hibrit araçlar bir zamanlar sadece bir geçiş dönemi olarak görülürken geleceği elektrikli olacağı düşünüyordu. Ancak hem pazarın hem de pazara yönelik yapılan iletişim gösteriyor ki hibrit araçlar, bir geçiş teknolojisi olarak CD çalarlar gibi bir anda ortadan yok olmayacak.

Künye

Müşteri: Hyundai UK
Ajans: Innocean UK
Yaratıcı Şef: Dom Sweeney
Sanat Yönetmeni: Davide Mauroni, Fenton Saward
Editör: Anabel Gonzalez
Planlama Şefi: Michael Herbert
Hesap Yönetimi: Alex Taylor
Prodüksiyon Şirketi: Squire
Yönetmen: Deane Thrussell
Yapımcı: Phil Tidy
Ses: SNK Studios

Görsel: Youtube