Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Chevrolet Bisiklet Kullanımını Teşvik Ediyor

Chevrolet Bisiklet Kullanımını Teşvik Ediyor

Chevrolet bisiklet kullanımı teşvik etmek için sponsor olduğu takımların formalarındaki logosunu bisiklet piktogramıyla değiştirdi.

Şehirlere yerleşen insan sayısı arttıkça şehir içi araç trafiği de artıyor. Güney Amerika ülkeleri bu trafik sorunu fazlasıyla yaşıyor. Güney Amerika nüfusunun yüzde 80’i şehirlerde yaşarken bu oranın 2050’de yüzde 90’ı geçeceği ön görülüyor. Bu yüksek oran şehirlerde trafik sıkışıklığına sebebiyet veriyor. Jato otomobil danışmalık şirketinin 2018 yılının ortasında hazırladığı raporda, Güney Amerika ülkelerindeki otomobil satışlarının önceki yıllara göre artış gösterdiği belirtilmiş. Bu probleme dikkat çekmek için birçok Güney Amerika ülkesi Dünya Otomobil Özgürlüğü Günü etkinliğine katılım gösteriyor.

Chevrolet logosu yerine bisiklet piktogramı

Şili ve Ekvator’daki en önemli iki futbol takımının ana sponsoru olan Chevrolet bu güne özel bir çalışma hazırladı. McCann Santiago tarafından geliştirilen projede Universidad de Chile ve Liga De Quito takımlarının sponsorluk logoları değiştirilerek bisiklet piktogramı konuldu. Proje, Şili’nin araç sahipliği konusundaki yeni yasaları ve çevresel açıdan sürdürülebilir şehir modellerini teşvik etme yollarını tartıştığı sırada ortaya çıktı. McCann Santiago’nun CCO’su José Ignacio müşterilerinin markalarının insanların yaşamında anlamlı bir rol oynamasına yardımcı olmak için olumlu bir popüler kültür oluşturan yaratıcı marka stratejileri geliştirdiklerini ifade ediyor.

Chevrolet reklamda birlikte yaşam ve daha sağlıklı bir gelecek vurgusu yapıyor. Reklam filminden sonra iki takımın oyuncuları da kampanyaya destek verdi. Sosyal medyada yaptıkları paylaşımlarla arabalarını evde bırakmaları için insanları teşvik etti. #InternationalCarFreeDay ve #DíaMundialSinAuto etiketleriyle desteklenen program 25 milyonun üzerinde izlenim ve 1 milyon dolar kazanılmış medya değeri elde etti.

Künye

Müşteri: Chevrolet
Ajans: McCann Santiago & Commonwealth//McCann
Baş Yaratıcı Görevlisi: José Ignacio Solari, Samuel Estrada
Yaratıcı Yönetmenler: Ricardo Corsaro, Johanna Vaca, Marco Tapia, Jaime Cornejo, İspanyol Fierro, Diego Romero, Andrés Romero
Metin Yazarı: Jaime Cornejo
Hesap Ekibi: Florencio Colombo ve Alexandra Ortiz
Planlayıcı: Ignacio Pérez
Yapım Şirketi: Taxi Films
Yöneticiler: Diego Arzuaga, Tomas Neely
Post Prodüksiyon: McCann Content

Görsel: Youtube