Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
100’den Fazla Özgün Yapımla Oyun Aboneliği Servisi Apple Arcade

100’den Fazla Özgün Yapımla Oyun Aboneliği Servisi Apple Arcade

Apple, Steve Jobs Theater'da gerçekleştirdiği 25 Mart özel etkinliğinde mevcut servislerindeki yeni hizmet ve özellikleri duyurdu.

Apple, 25 Mart’ta gerçekleştirdiği özel etkinlik ile sadece servislerine odaklanan bir lansman gerçekleştirdi. Her teknoloji şirketinin yavaş yavaş her yazılım, donanım, hizmet, platform ve servise sahip olma yolunda ilerlediği günümüzde Apple da gücünü korumak için bu adımları attı. Etkinlikle birlikte Apple News+, Apple Card, Apple Arcade ve Apple TV+ servisleri tanıtıldı. Abonelik sisteminin velinimetlerinden faydalanmak isteyen Apple bir gecede 3 yeni abonelik servisi ve bir kredi kartı tanıtmış oldu.

Türkiye saatiyle 25 Mart akşamı 20:00’daki etkinlikle tanıtılan Apple Arcade, diğer oyun konsolları gibi platforma özel oyunlar sunarak iddialı bir lansman yaptı. Apple Arcade için Hironobu Sakaguchi (Final Fantasy serisi), Ken Wong (Monument Valley), Will Wright (SimCity, The Sims, Spore) gibi ünlü oyun yapımcılarının da geliştirdiği oyunlarla 100’den fazla özgün yapım yer alacak. Abonelik sistemiyle çalışacak olan Apple Arcade, üzerindeki tüm oyunlar doğrudan indirilebilir ve oynanabilir hale olacak.

App Store içinde yeni bir sekme

App Store ekosisteminin büyük bir parçası olan oyunlar iki gruba ayrılıyor. İlkini oyun içi satın alma ve reklam modeliyle ücretsiz oyunlar oluşturuyor. İkinci grupta ise Monument Valley, Alto’s Adventure gibi satın alınan ve oyun içi herhangi bir reklam göstermeyen oyunlar yer alıyor. Apple Arcade’in sunduğu model ise bu ikiliden farklı olarak Netflix, Spotify gibi abonelikle tüm içeriğe kavuşma odaklı. App Store üzerine eklenecek yeni bir menü ile erişilecek olan servis içindeki tüm oyunlar reklamsız olacak ve ek bir ücret talep etmeyecek.

Apple, bu platformunda da diğer tüm servislerinde belirledikleri temel ilkelerini koruduklarını da lansman konuşmasında vurguladı. Bu ilkeler; kolay kullanım, detaylara dikkat etmek, gizli ve güvenli, uzmanlar tarafından derlenen içerikler, kişiselleştirilmiş yapı ve aile paylaşımına elverişli olması. Bu ilkeleri lansman boyunca her yeni servisinde ayrı ayrı vurgulayan Apple hem rakipleri hem de müşterileri için bir duruş ortaya koydu.

Apple Arcade platformu için oyun geliştiren stüdyo ve şirketler arasında Annapurna Interactive, Bossa Studios, Cartoon Network, Finji, Giant Squid, Klei Entertainment, Konami, LEGO, Mistwalker Corporation, SEGA, Snowman, ustwo yer alıyor. Ayrıca bu oyunlar tüm Apple cihazlar üzerinden oynanabilecek ve bir cihazdan diğerine geçildiğinde de oyun kesintisiz olarak devam edecek.

Apple Arcade, 2019 sonbaharında 150’den fazla ülkede kullanıma açılacak. Türkiye de bu ülkeler arasında yer alıyor ve doğrudan erişilebilecek. Apple, servisin yayın tarihi, içeriği gibi detayları paylaşmakla birlikte abonelik ücretini ve diğer detayları henüz paylaşmadı.

Görsel: Apple