Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
21 Mart Herkesin Kutlamak İsteyeceği Bir Gün Olmalı

21 Mart Herkesin Kutlamak İsteyeceği Bir Gün Olmalı

İtalya merkezli CoorDown, Dünya Down Sendromu Günü için yayınladığı filmde down sendromlu bireylerin eşit hak ve fırsatlara sahip olması gerektiğine dikkat çekiyor.

Pek çok down sendromlu kişi, yetersiz devlet desteği yüzünden toplum içinde ayrımcılığa maruz kalıyor. Okula gitmek, iş sahibi olmak, arkadaşlarıyla beraber takılmak gibi pek çok sosyal etkinlikten uzak yaşamlarını sürdürmeye çalışıyor. Down sendromu konusunda farkındalık yaratmaya çalışan İtalya merkezli STK, CoorDown, geçen sene olduğu gibi bu sene de 21 Mart Dünya Down Sendromu Günü kapsamında bir çalışma hazırladı. Geçen sene haberini yaptığımız çalışmalarında eğitim konusuna odaklanan CoorDown, bu sene 21 Mart’a özel hazırladığı reklam filminde #leavenoonebehind etiketiyle farkındalık yaratmak istiyor.

Bu seneki kampanya, “Birleşmiş Milletler 2030 Sürdürülebilir Kalkınma” gündemine bağlantılı olacak şekilde hazırlandı.“Reasons to Celebrate” isimli küresel bilgilendirme kampanyası; FCB Mexico ajansı, CoorDown ve Small ajansının ortaklaşa çalışması ile düzenledi. Reklam filminin yönetmenliğini Rudolf Péter Kiss yaptı. Yapımcısının İsviçreli yönetmeninin Macar olduğu reklam filminin aktörleri ise Birleşik Krallık, Arnavutluk, İsviçre ve İtalya’dan. Kampanya ile birlikte down sendromlu bireylerin topluma katılması hedeflenirken, bağımsız yaşayabilecekleri standartların sağlanması vurgusu yapıldı.

21 Mart’taki özel günlerin hepsini kutlayan reklam filmi

Kampanya videosu 21 Mart tarihindeki diğer özel günleri kutlayarak başlıyor. Dünya Şiir Günü, Uluslararası Orman Günü ve Baharın Geliş Günü, Nevruz anıldıktan sonra aynı zamanda 21 Mart’ın Dünya Down Sendromlular Günü olduğu açıklanıyor. Reklam filmindeki down sendromlu kişiler bugünü kutlamak için pek sebeplerinin olmadığını söylüyor. Bir kişinin bile öğrenmek, çalışmak ve hayata katılmak için aynı fırsatlardan yararlanamadığı sistemde, bu günü kutlamak yerine eşit fırsatların sunulması isteniyor.

CoorDown başkanı Antonella Falugiani, tüm down sendromlu bireylerin eşit hak ve fırsatlara sahip olması gerektiğine dikkat çekerek, toplum içindeki çeşitliliğin sağlanması ve engellerin kaldırılması için kültürel değişimin şart olduğunu vurguluyor.

Hazırlanan reklam filmini aşağıdan izleyebilirsiniz.

Künye

Müşteri: CoorDown
Ajans: FCB Mexico
Yaratıcı Şef / Ortak: Javier Campopiano
Ortak Ajans: SMALL
Kurucu / Yönetici Yaratıcı Yönetmenler: Luca Lorenzini / Luca Pannese
Yaratıcı Yönetmenler: Sebastián Regiani / Guido Donadio
Metin Yazarı: Sebastián Regiani
Sanat Yönetmeni: Guido Donadio
Prodüksiyon Şirketi: GOSH
Yönetici yapımcı: Natalí Sussman, Lamar Hawkins
Yönetmen: Rudolf Péter Kiss
Post Prodüksiyon: Küme Stüdyosu
Ajans Yapımcısı: Georgette Rivero
Müzik: Picke Music

Görsel: Youtube