Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bu Sürücü Sanal Mı Gerçek Mi?

Bu Sürücü Sanal Mı Gerçek Mi?

Renault yeni modeli KADJAR için Liv isimli CGI bir karakter yarattı ve araç içi deneyimini onun üzerinden anlattı.

Fiziksel ve dijital yaşamın iç içe girdiği son zamanlarda markalar da reklamlarında dijital karakterler kullanmaya başlıyor. Yaratılan karakterler projelerin hatta markaların reklam yüzü olabiliyor. Daha önceleri Prada’nın, CGI ile yaratılan dijital influencer karakteri Lil Miquela ile yaptığı tanıtım şovunun haberini yapmıştık. Renault da gerçek ile dijital dünyayı birleştiriyor. Renault yeni crossover otomobili KADJAR’ın reklam çekimi için “Liv” adında bir sanal marka elçisi yarattı. Liv başlangıçta basit ve boş bir sanal karakter olsa da KADJAR ile yaptığı test sürüşü ile dijital dünyanın sınırlarından çıkıp gerçek dünyaya geçiş yapıyor. Escape to Real (Gerçekliğe Kaçış) reklam çalışmasını ilginç hale getiren, yaratılan sanal karakterin sürüş sırasında yaşadığı gerçekçi duygular ve deneyimlediği yolculuk oluyor.

Sanal karakterin yaşadığı gerçek deneyim

Renault ve Publicis Conseil ajansının ortak çalışmasında amaç araç içi deneyim ve duyguları gerçekçi ve heyecan verici bir şekilde aktarmak. Her ne kadar Liv tamamen dijital karakter olsa da, yaşadığı deneyim ve duyguları oldukça gerçekçi. Sanal test sürücüsü Liv; akarsudan geçiyor, dağlık araziye tırmanıyor, ormanın içinde bir geyikle karşılaşıyor. Karakter, doğal ortamı sonuna kadar deneyimliyor. Marka, sanal elçinin gerçekçi duygularını kullanarak, KADJAR’ı satın alacak müşterileri için otomobilinin özelliklerini Liv üzerinden aktarıyor. Renault G9 Avrupa Pazarlama İletişimi Direktörü Gaëlle Le Grouiec, kamera arkası çekimlerinin olduğu Youtube videosunda sanal elçi Liv ile gerçekçi duygulara tanıklık etmenin mümkün olduğunu söylüyor.

Reklamın sonunda “Herkes sanal gerçeklik dünyasında yaşamaya çalışırken ben onu gerçek dünyada yaşıyorum.” diyen sanal sürücü Liv, bilgisayar oyunlarının başında saatlerin harcandığı, başımızı kaldırmadan telefonlara bakıp yürüdüğümüz teknoloji çağında, gerçekliğin tadını çıkarıyor. Kampanyanın planlama süreci 2018 Aralık’ta başladı. Reklam filmi 2019 Ocak’ta yayına girdi.

Künye

Müşteri: Renault Fransa
Ajans: Publicis Conseil, Fransa
Yönetmen: Andreas Grassl
Sanat Yönetmeni: Cecilia Astengo, Oliver Verdy
Metin Yazarı: Natalia Huidobro
Yaratıcı Yönetmen: Marcelo Vergara
Dijital: Denis Trichet, Benjamin Amadei, Clément Salgado
Sosyal Medya: Marie Sloutchansky
Strateji Planlama: Bela Ziemann, Shashank Hariharan, Deborah Tapia
Prodüksiyon Şirketi: Improductibles / Busterwood
Yapımcı: Eoin Sherry
Müşteri Yöneticisi: Rob Goodwin, Elodie Orosco, Sonia Vasseur, Frédéric Moussairoux, Camille Boisjibault, Julie Maille, Guilhem Touya
DoP: Bernd Wondollek
VFX: One More

Görsel: Youtube