Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Gençler Ne İstediğini “Gerçekten” Biliyor

Gençler Ne İstediğini “Gerçekten” Biliyor

Reese's Puffs, gençlerin "gerçekten" ne istediğini anlamış görünüyor, sadece bir kase gevrek!

Kahvaltılık gevrek markası Reese’s Puffs gençlerin “gerçekten” ne istediği konusuna mizahi bir bakış açısıyla yaklaşıyor. Son zamanlarda birçok reklamveren, genç tüketicilerin daha iyi bir dünyaya yönelik isteklerini büyük bir coşkuyla kucaklıyor olsa da, General Mills çatısı altındaki Reese’s Puffs, “gerçekten, gerçekten, gerçekten” eğlenceli bir kampanya ile istediklerini bulmak için bu trendle bi nevi oynuyor. Mizah duygusunu kaybetmiş gibi görünen gergin bir dünyada, Reese’s Puffs, bu gerginliği biraz da olsa hafifletiyor. Fikir; dünyayı gerçekten daha iyi bir yer haline getirmek isteyen, bunun için çabalayan gençlerin yanında duruyor ve onlara aslında hala genç olduklarını hatırlatıyor.

Peki ne istiyorlar?

Erich & Kallman tarafından Mart 2019’da hazırlanan kampanya 3 farklı reklam filmiyle karşımıza çıkıyor. İlk olarak mezuniyet balosu için kıyafet satın almaya gelen kızın yanına gelen mağaza görevlisi ona ”Gerçekten ne istiyorsun?” diye soruyor. Kız ise aslında gerçekten bir elbise bile istemediğini, bu düşünceyi ona dayatan, olmadığı gibi görünmesine zorlayan kurumlardan sıkıldığını söylüyor. Satıcı ona bir kez daha “gerçekten” ne istediğini sorduğunda yüksek sesle “Reese’s Puff istiyorum” diyor.

İkinci reklam filmindeyse başka bir genç ehliyet almaya gidiyor ve karşısındaki kişi ona “gerçekten” ne istediğini soruyor. Oğlan ise ehliyet isteme sebebinin ailesine bunu yapabileceğini kanıtlamak, onlara kendi başına bir şeyler başarabileceğini göstermek olduğunu söylüyor. Görevli bir kez daha gerçekten ne istediğini söylediğindeyse oğlan, Reese’s Puff, diyor. Bu iki reklam filminde de toplumsal bir sorun mizahi yaklaşımla izleyicinin karşısına çıkıyor. Verilmek istenen mesaj aslında, “gerçekten ne istediklerini” sorun, belki de onların aslında çok büyük istekleri yoktur, onlar sadece genç ve bazen bir kase Reese’s Puff kahvaltılık gevrek yeterli, demek isteniyor.

Kampanya, dijitalde ve aynı zamanda 4 Nisan’da General Mills’in sponsor olduğu 2019 State Farm College Slam Dunk ve 3-Point Championships’de (2019 Kolej Basketbolu Smaç ve 3 Sayı Yarışması Şampiyonası) yayınlanacak.

Künye:

Reklam Ajansı: Erich & Kallman, ABD
Reklamveren General Mills, Reese’s Puffs
Yapımcı: Deb Drumm
Yaratıcı Yönetmen: Eric Kallman
Sanat Yönetmeni: Rob Stone
Metin Yazarı: Patrick Newman
Yapım Şirketi: Art & Sciences
Yönetmen: Mark Warzin
Editör: Sean LaGrange
Görsel Efekt: Timber
Yaratıcı Yönetmenler / Ortaklar: Jonah Hall, Kevin Lau

Görsel: YouTube