Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Ford’dan Şerit İşgalini Önleyen Akıllı Yatak

Ford’dan Şerit İşgalini Önleyen Akıllı Yatak

Ford, yatakta alan işgalini önleyen akıllı yatak prototipi Lane-Keeping Bed ile şerit koruma teknolojisini tanıtıyor.

Ford, araçlarında kullandığı teknolojiyi günlük yaşamdaki deneyimlerin içine taşıyarak akılda kalıcı işler yapıyor. Yılbaşından önce yaptığı sessiz köpek kulübesi prototipi, evcil hayvanların havai fişek korkusu yaşamaması için tasarlanmıştı. Ford bu kulübeyle aktif gürültü önleme teknolojisini akıllara kazımıştı, üstelik de oldukça duygusal bir yöntemle. Bu defa Lane-Keeping Bed adlı bir akıllı yatak prototipi yapıyor ve çoğu çiftin yaşadığı can sıkıcı bir soruna el atarak adından söz ettiriyor.

Yatakta şerit işgaline son

Ford, akıllı yatak prototipi Lane-Keeping Bed’i (şerit koruyan yatak) inşa ederken kendi şerit koruma teknolojisini kullanmış. Böylece yataktaki rahatsızlık verici bir deneyime çözüm getirirken diğer yandan da sürücülerin kendi şeritlerinde kalmasını ve şeridi ortalamasını sağlayan şerit koruma teknolojisinin tanıtımını yapıyor.

Araçlardaki sisteme benzer şekilde çalışan Lane-Keeping Bed, kullanıcının yatağın bir tarafından diğerine hareket ettiğini tespit eden basınç sensörlerini kullanıyor. Yatağın içine bu sensörlere entegre bir taşıma bandı yerleştirilmiş. Böylece taraflardan biri diğerinin alanını işgal ettiğinde bant hareket edip yatağı tekrar iki kişiye eşit paylaştıracak şekilde ortalıyor. Tabii bunu oldukça nazik bir şekilde yapıyor. Böylece kimseyi uyandırmıyor.

Görsel: Ford