Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yangın Felaketinin Yaralarını Murallarla Sarmak

Yangın Felaketinin Yaralarını Murallarla Sarmak

Shane Grammer, Kaliforniya'da yaşanan yangın felaketinin ardından umut olması için yaptığı murallarla dikkat çekiyor.

2018’in Kasım ayında Kaliforniya, yangın felaketiyle sarsıldı. Eyalette yaşanan en büyük yangın olarak kayıtlara geçen bu felaket nedeniyle çok sayıda can kaybı meydana geldi, geniş bir ormanlık arazi ve binlerce yapı küle döndü. Yangından en çok etkilenen şehir ise Paradise idi ve bölge halkı halen felaketin ardından normal yaşama dönmeye çalışıyor. Sanatçı Shane Grammer ise yangının külleri arasında bir nebze olsun moral kaynağı olmak adına yaratıcı yeteneklerini kullanıyor.

Shane Grammer, 31 Aralık’ta Paradise’da mural çalışmaları yapmaya başladı. İlk muralı ise bir arkadaşının evinin bacasına çizdiği bir kadının portresi oldu. Bu ilk mural, viral olarak yayılmış ve bunu yeni murallar takip etmiş. Sanatçı Instagram’daki bir paylaşımında, amacının yıkımın ortasında umut getiren bir şeyler yapmak olduğunu belirtmiş.

Shane Grammer murallarıyla bölge halkına moral veriyor

İlk muralın ardından Grammer; otomobillere, tuğla duvarlara ve diğer yanmış yapılara da yeni resimler yapmış. Resim yaptığı yapıların sahipleri arasında tanıdıkları kadar tanımadığı insanlar da var. Her ne olursa olsun sanatçı mutlaka çalışmasına başlamadan önce mülk sahibinden izin almış. Bu yolla Paradise’da yaşayan insanlar hakkında daha fazla bilgi edinme imkanı bulmuş.

Sanatçının en çarpıcı duvar resimlerinden biri Grammer’in liseden arkadaşı Greg Weddig’in kızı Eleanor’un portresi. Babası, Elanor’un saatlerce dışarıda ağacın olduğu köşede oynayarak vakit geçirdiğini anlatmış. Elanor yangından bu yana şehre gelmemiş ancak duvar resminin onu şehre gelmeye teşvik edebileceğini umuyor sanatçı.

Elenor’un portresi

Shane Grammer şu anda Los Angeles’ta yaşıyor ve Disney için çalışıyor. Sanatçının çalışmalarını internet sitesi, Instagram’ı, Facebook sayfası ve YouTube kanalı üzerinden takip edebilirsiniz. Kaliforniya’daki murallarla ilgili daha fazla fotoğraf içinse, Grammer’in murallarını fotoğraflayan Terence Duffy’nin Instagram’ına göz atabilirsiniz.

Görsel: Facebook, Instagram