Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Robot Köpek Aibo Çikolata Rengiyle Beagle’a Benziyor

Robot Köpek Aibo Çikolata Rengiyle Beagle’a Benziyor

Sony, robot köpeği Aibo için çikolata renk seçeneği Choco Edition'ı ve ev içinde güvenlik sağlayan yeni özelliğini duyurdu.

Bir zamanlar cep telefonu ve bilgisayar hayatımızdaki en gelişmiş araçken günümüzde birçok eşya yüksek teknoloji ile donatılmış durumda. Birçok cihazda sesli asistan, yapay zeka gibi yazılımlar bulunuyor. Bir robot ile birlikte yaşama fikri ise her geçen sene biraz daha normalleşiyor. Kullanışsız ve sevgi dolu robot Lovot, bu amaç doğrultusunda tasarlanan robotlardan bir tanesi. Sony’nin geliştirdiği Aibo ise en eski robot köpek projelerinden.

Sony tarafından ilk kez 1998 yılında geliştirilen evcil hayvan robotu Aibo, zaman içerisinde gelişmeye ve çağa ayak uydurmaya devam etti. 2006 yılında tüketiciye yönelik olarak piyasaya çıkan Aibo, 12 yıl sonra CES 2018’de tasarımını güncelleyerek yeni bir başlangıç yaptı.

Yüz tanıma, yapay zeka, makine öğrenme ve kendini eğitme gibi özelliklerin ön plana çıkarıldığı robot köpek Aibo’nun ilk renk alternatifi Choco Edition da Sony 23 Ocak’ta tarafından duyuruldu.

Evinizin yeni güvenliği

Sony, robot köpek Aibo’yu satın almakta kararsız kalan potansiyel alıcıları ikna etmek için de çalışmalarını devam ettiriyor. Hem potansiyel alıcılara hem de Aibo kullancılarına sunulacak olan yeni özellik için Sony, Japon ev güvenlik şirketi Secom ile ortaklık kuruyor. Yapılan iş birliği ile, Aibo, kullanıcılarına ev güvenliği alanında hizmet sunmaya da başlayacak.

Sony, evinizi devriye gezen ve bulduklarını rapor eden sevimli robot köpek kavramını tanımlamak için güvenlik kelimesini de kullanıyor. Sony tarafından duyurulan yeni özellikler, önümüzdeki ay AIBO’nun 2.0 yazılım güncellemesinin bir parçası olarak kullanıcılara sunulacak.

23 Ocak’ta Sony’nin resmi perakende sitesi üzerinden satışa çıkan yeni Aibo’nun teslimatları, 1 Şubat itibariyle gerçekleştirilmeye başlayacak. Ayrıca 14 Şubat 2019 Perşembe tarihine kadar sipariş veren müşterilere, Sony tarafından ücretsiz özel renkli bir Aibo kuyruğu da verilecek.

Görsel: Sony