Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Google’dan Chrome OS’li Yeni Tablet: Pixel Slate

Google’dan Chrome OS’li Yeni Tablet: Pixel Slate

Google'ın dün gerçekleştirdiği Pixel 3 ve 3 XL lansman etkinliğiyle Made by Google ailesinin yeni neferler Pixel Slate ve Home Hub tanıtıldı.

Google 2016’da piyasaya çıkardığı Pixel telefonuyla donanım dünyasındaki ağırlığını artırmıştı. Çünkü mobil ve akıllı ev teknolojileri alanında genişlemek bir hedef ise temel ürün akıllı telefon olmak zorunda. Çünkü kulaklık, kablosuz şarj gibi aksesuarlar telefonla doğrudan ilintiliyken akıllı ev aletleri de kontrol ve denetimi telefon üzerinden gerçekleştiriyor. Bu nedenle de hepsine erişmek ve bir ekosistem yaratmak için telefona ihtiyaç var şimdilik. Türkiye saatiyle dün gerçekleşen sunumla Pixel ailesinin son üyesi Pixel 3 ve 3 XL, Chrome OS tabanlı tablet Pixel Slate, akıllı ev cihazlarını tek merkezden kontrol edebilen Home Hub tanıtıldı.

Google ürünlerine tablet de eklendi

E akıllı telefonlar ekosistemin tabanıysa tablet de mobildeki büyük ekranını oluşturuyor. Pixel Slate, Chrome OS tabanlı çalışıyor. Özünde bir Android değil bunun modifiye edilmiş hali. 12,3 inçlik ekranı ve 8’er MP’lik ön ve arka kamerası bulunuyor. Ön yüzünde çift hoparlörü bulunan tablet sayede güçlü bir ses sunabiliyor. Öte yandan kulaklık girişi bulunmuyor.

Kilit açma tuşunun üzerinde bir de parmak izi okuyucu var. Böylece hızlı açma ve kapama işlemi yapılabiliyor. Pixel Slate tanıtım filminde iş ve eğlenceyi bir arada sunmasına odaklanılıyor. Ekranı ikiye bölerek aynı anda iki uygulamayı çalıştırabiliyor. Bu aşamada bir yanda oyun bir yanda iş uygulamaları çalıştırılabiliyor. Veya iş ve iş; oyun ve video gibi kırılımlar da yapılabiliyor.

Google’ın göz bebeği sesli asistanı, Assistant da Pixel Slate’in dahili yazılımları arasında yer alıyor. Hey Google komutuyla birlikte dileklerinizi yerine getirmek için çalışıyor. Pixel Slate’in en çok dikkat çeken iki aksesuarı bulunuyor; Pixel Slate Keyboard ve Pixelbook Pen. Pixel Slate Keyboard her açıda durabilen ve bataryasız, fiziksel bağlantısız bir klavye. Kalem ise ekosistemin olmazsa olmazı, çerçeveyi tamamlıyor.

Pixel Slate, 599 dolardan başlayan fiyatlarla satışa çıkacak. Pixel Slate Keyboard 199 dolar ve Pixelbook Pen 99 dolar etiketiyle satın alınabilecek.

Görsel: Google