Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Tüm Farelere Hükmedecek Tek Bir Yüzük

Tüm Farelere Hükmedecek Tek Bir Yüzük

Mice: A Small Story; baş role fareleri koyarak Yüzüklerin Efendisi'ne ilginç bir şekilde saygı duruşunda bulunan, 4 dakikalık eğlenceli bir canlandırma film.

Yüzüklerin Efendisi büyük hayran kitlesine ulaşmış, bir kült eser. Tolkien’in muhteşem hayal gücüyle kurguladığı öğeler; sinema uyarlamasının da etkisiyle dünya çapında tanınan görsel simgelere dönüştü. Belki de bu ortak imgeler sayesinde Sauron’un gözünü andıran bir şey gördüğümüzde hemen anlayabiliyoruz. Paris’te bulunan animasyon ve oyun tasarım okulu Isart Digital öğrencilerinin mezuniyet projesi de Yüzüklerin Efendisi filmlerinin bu gücünden yararlanan, sevimli bir canlandırma. Tolkien’in klasiğine fare karakterleri üzerinden bir saygı duruşu.

Mice: A Small Story adını taşıyan canlandırma film, sadece 4 dakika sürüyor ama bu süre göndermeleri aktarmaya yetiyor. Filmin baş rol oyuncuları fareler. Bence oldukça şirinler ama fare sevmeyenlere şirin gelmeyecek kadar da gerçekçi görünüyorlar. Fareciklerin Fransız metro tünellerinde geçen macerasında, iki fare yerde parlak bir cisim (açma halkası) bulurlar. Bu cisim onları adeta büyüler. Fakat sonra kötü bakışlı, turuncu gözlü bir baykuş, parlak üzerlerine kendi fare ordusunu salar. Büyük çarpışmanın ardından baykuş amacına ulaşabilecek midir?

fare_mice a short story_fransa_isart digital_bigumigu_ fare_mice a short story_fransa_isart digital_bigumigu_7

4 Dakikada Pek Çok LOTR Göndermesi

Bu kısacık filmde; konu itibariyle zaten Tolkien göndermesini hemen yakalıyorsunuz. Bunun yanı sıra filmde Yüzüklerin Efendisi külliyatını sevenlerin kolayca tanıyabileceği pek çok başka tatlı detay var. Bunun dışında kullanılan imgeler aracılığıyla da Sauron, yüzük, Frodo paralelliklerini kurmak oldukça kolay oluyor. Film; başarılı canlandırması ve özellikle farelerdeki gerçekçi detayları ile de göz dolduruyor. Bu nedenle Yüzüklerin Efendisi serisinin hayranlarını hemen çekecek olmasının yanı sıra, konuya uzak animasyon-severlerin de beğenisini toplayacak gibi duruyor.

Vimeo Staff Pick olarak duyurulan filmle ilgili sevimli bir paylaşım da Fransız demiryolları SNCF’den gelmiş.  Filmin geçtiği yeri ve hattı tanıyan SNCF; tatlı bir tweetle, Isart öğrencilerini kutlayarak filmi paylaşmış. Bu da filmin yaratıcılarının pek hoşuna gitmiş tabii.

fare_mice a short story_fransa_isart digital_bigumigu_

Künye:

Okul: ISART DIGITAL, the video game and 3D animation / VFX School
Yönetmen/3B Canlandırma: Jade Baillargeault, Nazli Doale, Dimitri James, Quang Daniel La, Morgane Lau, Mélanie Pango, Manon Pringault
Müzik ve Ses Tasarım: Thomas Tillard, Alexandre Tron, Maxime Vatopoulos

Görsel: Facebook