Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Vimeo Stock Sunar: Stok Görüntülerle Dolu Kısa Filmle Etkileyici Bir Lansman

Vimeo Stock Sunar: Stok Görüntülerle Dolu Kısa Filmle Etkileyici Bir Lansman

Vimeo Stock'un tanıtımı için stok görüntülerle yaratılan nefis bilim-kurgu kısası, Voyager altın plakları üzerinden anlattığı hikayede sevgiye dair önemli bir mesaj veriyor.

Geçtiğimiz günlerde Vimeo, Vimeo Stock lansmanı ile stok video alış ve satış özelliğini duyurdu. Halihazırda var olan video stok hizmetlerini video içerik üreticilerinin, yaratıcıların, marka ve ajansların beklentileri karşılayamamasından hareketle başlatılan Vimeo Stock; yaratıcı video görüntüleri konusunda çıtayı yükseltiyor.

Vimeo Stock üzerinde hem yüksek kalitede yaratıcı video içerikler satın alınabiliyor, hem de bunların yaratıcıları gelir elde edebiliyor. Vimeo Stock ile yaratıcılar videolarının gelirinden %60-70 oranında kazanç sağlayabiliyor. Bu da genel ortalamanın neredeyse 2 katına denk geliyor. Videolara dünyanın hemen hemen her ülkesinden erişilebiliyor. Satın alınan video royalty-free olarak kullanımınıza açılıyor. Amacı ise sadece stok görüntü satan platformların artık tarihe karışması ve daha yüksek kaliteli videoların pazarda kendine yer bulması.

Sevgiye Dair Bir Hikaye: Scavenger

Bu yeni hizmetin duyurulması için de Vimeo, önde gelen yaratıcılarını Vimeo Stock görüntülerini kullanarak istedikleri gibi bir video yaratmaya çağırdı. Servisin tanıtım videosu Amy Kawabata ve Luke Shock tarafından hazırlanırken, Vimeo Stock ile yaratılan ve Staff Pick olarak seçilen ilk video Raphael Rogers‘a ait.

Raphael Rogers’ın Scavenger isimli kısa bilim-kurgu filmi gelecekte geçiyor. Film; 1977’de NASA tarafından Voyager I ve II ile uzayın derinliklerine gönderilen iki altın plağa odaklanıyor. Bu plaklar dünyamızdan sesler, müzikler, mesajlar ve görüntüler taşıyor. Bunun yanı sıra kayıtlarda bulunan bir diğer şey ise aşık bir kadının EEG ile kaydedilmiş beyin dalgaları. Bu kayıtlar adeta uzaydaki diğer yaşam formlarına gönderilmiş birer mesaj, birer varlık belirtisi. Amaçları ise bir gün uzaydaki bir yaşam formu bunlara ulaşırsa dünyayı tanıması ve o beyin dalgaları yoluyla insan düşüncesinin şifresini çözebilmesi; sevgiyi anlayabilmesi, deneyimleyebilmesi.

Film, üzerinde gelişmiş bir uzay kıyafeti ile ölü gezegenlerde dolaşan ve oradaki kalıntılar arasında çeşitli objeler bulan yalnız bir adamla açılıyor. Adam, Voyager I uzay aracına rastlayınca bulduğu kayıtlar sayesinde hiç bilmediği bir gezegenle bağlantı kuruyor: Dünya. Burada dünyayı ve oradaki yaşamı tanımakla kalmıyor, görüntüler ve seslerin ötesinde bir şeyi deneyimliyor, düşünceleri ve sevgiyi hissediyor.

Scavenger, Vimeo Stock görüntüleriyle nefis ve umut dolu bir hikaye yaratırken Vimeo’nun yeni hizmetini de başarıyla aktarıyor. Filmin yönetmeni Raphael Rogers, stok görüntüler olmasa en az yüz sekansın sıfırdan çekilmesi gerekeceğini, bunun da hem bütçeyi hem de çekim süresini artıracağını belirtiyor. Scavenger filminin ileride uzun metrajlı olarak çekilmesi düşünülüyor.

Görsel: Vimeo