Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Seyyar Havuz

Seyyar Havuz

Benedetto Bufalino, eski bir karavanı seyyar havuza dönüştürdüğü yeni projesiyle internetin ilgisini çekmeye devam ediyor.

Fransız sanatçı Benedetto Bufalino’nun disko topuna dönüştürdüğü çimento karıştırıcıyı hatırlayanlarınız olacaktır. Bufalino bu defa da seyyar bir yüzme havuzuna dönüştürdüğü eski bir römork karavanla dikkat çekiyor.

Karikatür gibi araçlar

Benedetto Bufalino, otomobilleri modifiye ederek bambaşka şeylere dönüştürmeyi seviyor. İnternet sitesine göz attığınızda, akvaryuma dönüştürdüğü kepçe, banka dönüştürdüğü limuzin, barbeküye dönüştürdüğü polis aracı gibi hiciv yüklü bir sürü işi olduğunu görebilirsiniz. Bu defa da mevsime uygun bir işle internette viralleşiyor. Yazın kavurucu sıcaklarını yaşadığımız şu günlerde, Benedetto Bufalino’nun Caravane Piscine (havuz karavan) adlı çalışmasına bakınca insan ister istemez “keşke benim olsa” diyor.

Karavan havuzun hayata geçirilmesini Fransa’nın Poitiers şehrinde yer alan Le Confort Moderne adlı kültür merkezi üstlenmiş. Süreç timelapse bir videoyla belgelenmiş. Öncelikle karavanın tavanı ve içindeki her şey yerinden sökülmüş. Aracın iç gövdesi suyu tutabilmesi için yeniden kaplanmış. Arkasına da merdiven yerleştirilmiş.

Bufalino’nun fantastik projelerini Instagram’ından takip edebilirsiniz.

Seyyar Havuz

Seyyar Havuz

Görsel: Facebook