Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Whopper Patlamış Mısır Kılığına Girerek Sinemalara Sızıyor

Whopper Patlamış Mısır Kılığına Girerek Sinemalara Sızıyor

Burger King, Peru'da sinemadaki yiyecek tüketimine ilişkin yasayı delmek için kurnazca bir yolla patlamış mısır kutularının içerisine Whopper sakladı.

Zaman zaman reklam kampanyaları; ülke gündemi, konjonktür veya yeni geçen düzenlemeler veya yasalarla şekilleniyor. Peru’da sinemalarda yiyecek tüketimi ile ilgili geçen yeni yasa sonucunda Burger King’in yaptığı “King Popcorn” aktivasyonu da buna iyi bir örnek.

Peru’daki sinemalara ilişkin düzenleme, salonlarda sadece içeride satılan yiyecek ve içeceklerin tüketilmesini öngörüyordu. Ancak, Mart ayında yapılan yeni düzenleme ile dışarıdan yiyecek ve içecek getirilmesi serbest bırakıldı. Yine de iş bu kadar basit değil zira yeni düzenleme; getirilen yiyeceklerin ancak içeride satılanlara benzemesi koşulunu da şart koşuyor. Yani içeride satılmayan bir şeyi dışarıdan getirmeniz yine de mümkün değil ama patlamış mısır, meşrubat gibi şeyleri dilerseniz kendiniz getirebiliyorsunuz.

Sinema salonlarına yakın pek çok restoranı olan Burger King ise bu yeni yasayı delmek için hin bir yol buldu. Sinemaya gidenlerin içeriye Whopper sokabilmeleri için McCann Lima tarafından hazırlanan “King Popcorn” isimli çalışma; kelimenin tam anlamıyla bir hack. Bir yandan Whopper satışlarını artırırken bir yandan da değişen yasayı bir pazarlama ve iletişim fırsatına çevirmeyi hedefliyor.

Mısır Kutusuna Saklanan Whopper ve Patates

Çalışma için bulunan çözüm basit. Madem ki sinemada satılan yiyecekler dışında bir şey dışarıdan getirilemiyor, Whopper’ı da onların şekline büründürmek, daha doğrusu o yiyeceklerin görünümü altına saklamak gerekiyordu. Bu nedenle yaratılan “King Popcorn” sinemalarda satılanın çok benzeri, devasa bir patlamış mısır kartonu görünümünde. Üzerinde mısırlar olan bu ürün aslında katmanlardan oluşuyor. Mısırlı ilk katman ya da kapak kaldırıldığında ise altından Whopper ve kızarmış patates çıkıyor.

Uygulama, yeni yasanın yürürlüğe girdiği gün başlamış. Burger King mağazası bulunan alışveriş merkezi ve sinema salonlarında King Popcorn satışları başlamış. Her ne kadar bu hack fark edildiğinde sinemalar King Popcorn’u da yasaklamaya başlasa da aktivasyon sosyal medyada büyük destek ve beğeni toplamış. Sonucunda ise Burger King, sinemaların boykotuna rağmen satışlarını %40 oranında artırmayı başarmış.

Bu, Burger King’in ilk hack denemesi değil tabii. Geçtiğimiz sene bir anda gündeme oturan ve Cannes Lions gibi yarışmalarda ödüller toplayan işinde Burger King, Google Home cihazlarına sızarak yine beklenmedik bir durumu fırsata çevirmiş ve markasından bahsettirmişti.

king popcorn_mccann lima_burger king_peru_bigumigu_

Künye:

Reklamveren: Burger King Peru
Reklam Ajansı: McCann Lima
Yaratıcı Yönetmen: Christian Caldwell, Mauricio Fernandez Maldonado
Reklam Yazarı: Christian Caldwell / Carlos Banda
Sanat Yönetmeni: Kevin Contreras
Müşteri Temsilcisi: Pamela Gómez
Yapım: Alonso Palomino
Canlandırma: Daniel Carhuanca
Yapımcı: Fértil
Ses Stüdyosu: Sin Anestesia
Müşteri: Diego Torrejon, Christian Córdoba

Görsel: YouTube – McCann Lima