Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Heykel Gibi Bir Teleskop

Heykel Gibi Bir Teleskop

María Camila Solís, dekoratif görünümüyle ve pratikliğiyle iç mekanda kullanım için ideal bir teleskop olan Nebu'yu tasarladı.

Dünyanın en keyifli şeylerinden biri yıldızları izlemek. Mutlaka gök bilimci olmaya da gerek yok, yıldızları ve gezegenleri gözlemlemek herkesin hakkı! Doğru araçları bulmak da önemli elbette. Bu yıl SXSW’te yarışan Tiny1, profesyonel bir fotoğrafçı olmayı gerektirmeden herkesin gökyüzünü fotoğraflayabilmesini sağlayarak kalplerimizi fethetmişti örneğin. Nebu da bir ev teleskopu olarak bu tutkuyu alevlendirecek türden bir tasarım.

Hem dekoratif hem işlevsel

Kolombiya doğumlu olan ve çalışmalarını ABD’de sürdüren endüstriyel tasarımcı María Camila Solís tarafından tasarlanan Nebu teleskop, tıpkı onunla gözlemleyeceğiniz gezegenler gibi yuvarlak. İşlevsel olduğu kadar iç mekanla uyumlu şık bir tasarıma sahip, adeta heykel gibi. Tasarımında 1976-2013 yılları arasında piyasada olan ve geniş görüş alanına sahip teleskop modeli Astroscan‘den ilham alıyor.

Astroscan

Astroscan (Wikipedia)

Astroscan’e modern bir dokunuş

Nebu’nun kullanıcı deneyimi de Astroscan’e benziyor. Kullanıcı Nebu’nun çok yönlü hareketli kaidesi sayesinde istenen açı ve pozisyonu elde etmek için teleskobu serbest bir şekilde hareket ettirebiliyor. Küre, kaideden ayrılabiliyor. Dolayısıyla kullanıcı küreyi kucağına alıp dilediği gibi taşıyabiliyor, bir bakıma kullanıcı kendisi bir kaide olabiliyor. Kaide üzerindeyken de dengede durarak hoş bir görüntü yaratıyor. Yan tarafında açma kapama düğmesi bulunan teleskobun görüş alanı, düğmenin etrafında yer alan alan alanda parmakları kaydırarak ayarlanabiliyor.

Görsel: María Camila Solís