Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Londra’da Kafeyi Ziyaret Eden Robottan Westworld Sürprizi

Londra’da Kafeyi Ziyaret Eden Robottan Westworld Sürprizi

Now TV, Westworld dizisinin 22 Nisan'da İngiltere'de izlenebileceğini duyurmak için aşırı gerçekçi bir robot tasarladı ve onu bir cafede insanlarla sosyalleştirdi.

Westworld 22 Nisan’da başlıyor. İkinci sezonun çok heyecanlı olacağı ilk sezonun bittiği günden beri belli aslında. Bazen Westworld’un HBO yapımı olduğuna seviniyorum çünkü böylece gerçekten kaliteli bir yapım izlediğimi biliyorum. Ama Netflix’e ve arka arkaya izlemeye alışan bünyeler daha fazlasını bir anda istiyor güzel bir yapım görünce. Ne yazık ki el mahkum bekliyoruz ve bekliyoruz. Westworld gibi yapımlar bizi beklerken boş bırakmıyor ama. Westworld, SXSW’te çok başarılı ve günlerce konuşula bir marka aktivasyonu yaptı mesela. Kocaman bir alana gerçek oyuncularla bir Westworld dünyası yarattı ve sınırlı sayıda katılımcı gidip alanda istedikleri kadar takılıp Westworld dünyasını deneyimledi. Ya da yine SXSW 2018’de duyurdukları üzere bir mobil oyununu çıkarıyorlar dizinin ve böylece oyunu oynadıkça dizi hakkında bazı ipuçları da bulabilecek hayranlar.

İnsansı Robotlar Hakkındaki Düşünceleriniz Neler? 

Şimdi de dizinin yayınlanmasına üç gün kala Londra’da bir cafede tek başına oturan bir robot görenleri hayret içerisinde bıraktı. İngiliz şirket Now TV’nin dizisinin yayınlacağını duyurmak için yaptığı sürpriz gerçekten değişik olmuş. Now TV’nin ekibi 12 hafta boyunca çalışıp, modelleyip, parçaları bir araya getirip bu sürpriz için bir robot tasarlamışlar. Robot ama Sophia kadar gerçekçi ve onunla oturup bir şey konuşup içebilirsiniz.

Tasarlanan robot gerek kurduğu cümlelerle gerek jestleriyle dizideki robotlara da gönderme yapıyor. Mesela arada takılıyor robot ve 5-10 saniye arasında aynı kelimeyi tekrar ediyor. Hava güneşli olmasına rağmen berbat diyor ve yanındakilerle şakalaşıp konuşuyor. Ve tabii dizideki gibi hayatı ve anlamı sorguluyor, “yaratıcınla tanışmak ister misin?” diyor.

Videonun sonunda robotla konuşan kişilerin yorumlarıysa genel olarak aynı şekilde. Herkes başta şok oluyor ve biraz korkutucu buluyor. Ama tabii dizinin ikinci sezonunun geleceğini duyup bir robotla konuşmayı deneyimleyince herkes diziyi izleyelim o zaman diyor.

Görsel: YouTube