Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Renklerin Ardındaki Gizemli Kadınlar

Renklerin Ardındaki Gizemli Kadınlar

İspanyol sanatçı Lino Lago, Fake Abstract serisinde yağlı boya tabloların üzerini adeta renkten bir buharla kaplayıp arkasındaki kadınların bizi izlediği bir alan yaratıyor.

Kazı kazan sever misiniz? Dünyanın en kolay para kazanma ihtimali. Bir lira veriyorsun ve kazımaya başlıyorsun. Aynı sayıdan üç tane tutturursan da kazanmış oluyorsun. Dünyanın en basit şans oyunu bu bana göre. Ekmeğini taştan çıkarmak deyimi gibi şansını kazıyarak çıkarıyorsun. Bir şeyleri keşfetmek için tıklamakta günümüzde eşelemenin ya da kazımanın dijitali değil mi zaten? Keşfetmek içinde bir yüzeyden bir şeyi çıkarmayı seviyoruz yani. Bu yüzden Lino Lago isimli İspanyol sanatçının işleri de görünce hemen kendini sevdiriyor.

Üzeri Boyanmış Sanat Soyut Mudur?

Lino Lago gerçekçi portreler yapan, sanat tarihine göndermeli resimleri seven bir sanatçı. Yağlı boya tablolarını gördüğünüzde “aa, ne kadar da Rönesans” diyebilirsiniz. Ama “Fake Abstract” serisini ilk gördüğünüzde sanatçıyı ve işlerini bilmiyorsanız diyeceğiniz ilk şey bu değil, “aa, kim bu güzel sanat eserlerinin üzerine boya atmış” olacaktır. Halbuki kimse sanatı vandallamıyor hatta bu da bir sanat oluyor. Sanatçı bu serisinde yağlı boya tablolarının üzerine bu resimleri kısmen kaplayan tek renk bir boya katmanı daha ekliyor ve sanki parmağıyla pencerenin üzerindeki buharı siler gibi bir efekt yapıyor. Gerçi bu kazımaktan daha naif ve yumuşak bir jest ve bu sayede sanki arkadaki resimlerin güzelliği bize aradan bakış atsın diye hafifçe o renk etrafa açılmış gibi duruyor.

Fake Abstract serisinde Lino Lago çoğunlukla kırmızı, pembe, mavi, turuncu renklerinin tonlarını kullanmış. Ve bu renk bloklarının ardına klasik tarzda çizilmiş kadınların portrelerini gizliyor. Bu kadınlar sanki renkli buharla kaplanmış bir camın ardından bize bakıyorlar. Lago’nun bu resimleri nasıl yaptığıysa tamamen sanat severlerin hayal gücüne bırakılmış. Resimlerin tamamını yapıp sonra onların üzerine bir renk katmanı mı geçiyor yoksa direkt kompozisyonu böyle mi çalışıyor bilemiyoruz.

Sanatçının Fake Abstract serisinin tamamını ve diğer işlerini sitesinden ve Instagram’ından takipleyebilirsiniz.

Görsel: Lino Lago