Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Nakış Dağ Manzaraları

Nakış Dağ Manzaraları

Zoe Finn, nakışlarında doğal güzelliklere odaklanarak soyut dağ manzaralarını, bulutları ve takımyıldızları kadrajına alıyor.

Nakış, çağdaş sanatçılar tarafından oldukça yaratıcı yöntemlerle kullanılıyor. Charles Henry ve Elin Petronella’nın mimari nakışları, ipnot’un 3 boyutlu mutfak nakışları, Joana Choumali’nin fotoğraf üzerine nakışları son zamanlarda ele aldığımız çarpıcı nakış işlerindendi. ABD’li sanatçı Zoe Finn ise dağların güzelliğini nakışla tasvir ediyor.

Soyut dağ sıraları, bulutlar ve takımyıldızlar

Colorado’da çalışmalarını sürdüren Zoe Finn namıdiğer Fireside Threads, yakınındaki Rocky Dağları’nın sihrini nakışlarıyla yansıtıyor. El emeği göz nuru manzaralarda bulutların veya yıldızların süslediği gökyüzü ve zig zaglar çizen dağ sıraları hakim. Hatta dağ sıraları, rengarenk soyut katmanlarla tasvir edilmiş ve bu da çok hoş, illüstratif bir tat vermiş çalışmalara. Nakışların bir kısmında, belirli takımyıldızlarını – Örneğin Orion takımyıldızını ve Küçük Ayı’yı- görmek mümkün. Bazı çalışmalar ahşap nakış kasnakları içinde sunulurken; diğerlerinde kalp, kare ve elips şeklinde altın renkli çerçeveler kullanılmış. Ayrıca sık sık farklı boyutlar tercih ettiği görülüyor.

Zoe Finn, yaklaşık 1 haftadır Etsy mağazasına kısa bir ara vermiş ancak tekrar aktif olduğunda çalışmalarına oradan da göz atabilirsiniz.

? Cloudy Sunday ?

A post shared by @ firesidethreads on

I love me a white background ?

A post shared by @ firesidethreads on

Another lil gold-framed bb ?⛰✨❤️

A post shared by @ firesidethreads on

Görsel: Instagram