Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yukio Takano LED Işıklı Mantar Serisine Her Geçen Gün Yenilerini Ekliyor

Yukio Takano LED Işıklı Mantar Serisine Her Geçen Gün Yenilerini Ekliyor

Mantar süslemelerin altına gizlenmiş LED ampulleri ağaç parçaları üzerine monte eden Yukio Takano, tasarımlarına sürekli yenilerini ekliyor.

Japon sanatçı Yukio Takano, deniz tarafından karaya sürüklenen ağaç parçaları üzerine yerleştirdiği LED ışıklı mantarlarıyla büyüleyici tasarımlar üretmeye devam ediyor. Aydınlatma serisinin daha önceki ürünleri ile de göz kamaştıran Takano, bir bakıma mantar temasına tutkuyla bağlı ve aydınlatmanın yanı sıra Great Mushrooming adı altında başka sanat ve tasarım projeleri de üretiyor.

Takano, enerji verimli LED ışıkları mantarların içine, elektrik aksamı ise ağaç parçalarının içine ustalıkla gizleyebiliyor. Serinin bazı ürünlerinde retro bir açma-kapama düğmesi görülürken bazı ürünlerde bu fonsiyonun da gizlendiği fark ediliyor. Takano ilk mantar aydınlatma ürününü 12 yıl önce tasarlamış ve çoğu ürünü anında alıcı bulabilecek denli ilgi görmekte. Kırılgan ve ince yapılarından dolayı ürünleri sadece yerel çapta satabiliyor. Ürünlerin ambalajında geri dönüşümlü malzeme kullanıyor.

Geri dönüşümlü ambalaj örneği.

Yukio Takano’nun geri dönüşümlü ambalajlarına bir başka örnek.

Görsel: geocities.jp/youkeepon, thisiscolossal.com