Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Mantar Kökünden Doğal Lambalar

Mantar Kökünden Doğal Lambalar

Danielle Trofe, mantarın bitkisel kısımlarını büyüterek doğada %100 çözünebilen, sürdürülebilir ve şık lambalar tasarlıyor.

Tasarımcı Danielle Trofe, üretim konusuna yaklaşımı biraz değiştirmek yerine endüstriyel üretimi tamamen ortadan kaldırmak istiyor. Üretmek yerine zirai yöntemlerle büyüttüğü mantar görünümündeki lambalardan oluşan MushLume koleksiyonu özel olarak yapılan kalıplara zirai yan ürünler ile mantarın bitkisel kısımlarının eklenmesi ve bir süre bekletilmesiyle elde ediliyor. Özel kalıplarda bir bitki gibi büyüyen hafif ve toprakta tamamen çözünebilen lambalar ve saksılar aynı zamanda şık görüntüsüyle de dekoratif kaygılara yanıt veriyor.

Mantarın bitkisel kısımlarını malzeme olarak kullanmak ilk olarak Ecovative’in düşüncesiydi ve Dell gibi büyük şirketlere Myco Foam adı verilen sürdürülebilir bir ambalaj alternatifi sundu. Trofe, Ecovative’in alışılmadık malzemelerinden örnekler aldı ve onlara aydınlatma endüstrisi konusundaki fikirlerinden söz etti. Trofe, yıllar içinde mantarın bitkisel kısımlarını yani kök yapısını oluşturan elementleri büyüterek lamba tasarlama tekniğini geliştirmeyi başardı.

Trofe, 3.8 milyon yıldır varlığını sürdüren, doğada bulunan modelleri inceleyip taklit eden ve insanların problemlerine çözüm bulmayı amaçlayan bilim dalı Biomimikri ile çevreyle dost, sürdürülebilir, biyolojik tasarımlı mantar lambalar yaratarak dekorasyon anlayışını doğal bir boyuta taşıyor.

Görsel: Danielle Trofe, YouTube