Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Zor Zamanlardan Sonra Aç Bir Çamlıca

Zor Zamanlardan Sonra Aç Bir Çamlıca

Zaman zaman yaşadığımız ikilemlerden, işe dair sıkıntılardan sonra rahatlayıp Çamlıca’yla ferahlamak isteyenler için gazoz tadında, taptaze reklam filmleri.

Ülker’in alt markası Çamlıca gazoz, TBWAISTANBUL işbirliğiyle bir reklam filmi serisi hazırladı. 1946 yılından beri üretilen, kırmızı-beyaz logosuyla ve ferahlığıyla hafızalarda yer edinen Çamlıca, sıcak yaz günlerinden ve bir de üstüne eklenen sıkıntılardan bunalanların, serinlemeye ihtiyaç duyanların yanında olmaya devam ediyor. Marka için hazırlanan kampanya 3 reklam filminden oluşuyor. Reklam filmleri; Çamlıca – Toplantı, Çamlıca – Park ve Çamlıca – Zil isimlerini taşıyor. Kampanyanın söylemi ise “Derin bir oh çektiğinde aç bir Çamlıca” kelimelerinden oluşuyor. Çekimleri 3 gün süren, yönetmenliğini Gürkan Kurtkaya, yapını ise Film Park üstlenmiş.

İlk film Çamlıca – Toplantı’da başarılı geçen bir sunumdan sonra Amerikalılarla anlaşmaya varılıyor ve patron el sıkışmak için çalışanına hamle yapıyor. Çalışan, İngilizce’nin belki de telaffuz etmesi en zor kelimelerinden biri olan “Congratulations”ın (Tebrikler) doğru telaffuzunu bulmak için kendiyle epey mücadele ediyor. Ancak, sonunda sihirli kelimeyi doğru söylemeyi başarıyor ve sevincini Çamlıca gazozun tatlı serinliğiyle kutluyor.

Çamlıca – Park filminde, ehliyet alıp en sonunda babasından otomobilini ödünç almayı başaran bir genç aracı park etmek için bir süreliğine çelişkiler içinde mücadele veriyor. Kafasının içindeki bir sürü düşünceyle boğuşan genç, arkasında biriken araçlar, yan tarafındaki kafedeki kalabalığın ve özellikle bir gelecek kurmayı düşündüğü Burcu’nun meraklı bakışları arasında aracı güç bela da olsa paralel park ediyor.

Çamlıca – Zil adındaki son reklam filminde ise senfoni orkestrasında zil çalmakla görevli bir erkeğin Beethoven’ın 5. Senfoni’si icra edilirken doğru zamanda zili vurması gerekiyor. Seyirciler arasında bulunan anne-babası da onu pür dikkat seyrediyor. Zili erken ya da geç vurmaktan, orkestra şefinden ve seyircilere rezil olmaktan çekinen genç, bir sürü gel git yaşasa da doğru zamanda görevini yerine getiriyor ve derin bir oh çektikten sonra Çamlıca’sını yudumluyor.

Künye:

Reklamveren: DYDODRINCO
Reklam Ajansı: TBWAISTANBUL
CCO: İlkay Gürpınar
Kreatif Direktör: Volkan Karakaşoğlu
Yaratıcı Ekip: Berkay Özay, Oğuzhan Atliman, Ozan Aslan, Alpan Esen, Özge Güven, Cantekin Güngör, Ezgi Tanyeri, Leman Köksal, Ozan Kaya
Marka Ekibi: Ayşe Erdoğan, Derhan Alp, Clara Sera Altıparmak
CSO: Toygun Yılmazer
Genel Müdür Yardımcısı, Stratejik Planlama: Tuğyan Çelik
Stratejik Planlama Ekibi: Nisan Danışman, Emirhan Çelikbilek, Levin Özdoğan
Prodüksiyon Ekibi: Ceyda Kayaçetin, Sema Tülübaş, Cansu Arcan
Prodüksiyon Şirketi: Film Park
Yönetmen: Gürkan Kurtkaya
Post Prodüksiyon: İmaj
Müzik Düzenleme: Emre Irmak / Jingle Jackson
Medya Ajansı: Open Turkey
Kullanılan Mecralar: TV, internet

Görsel: Vimeo