Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yerel Tınılarla İstanbul’un Müziğini Yaratın

Yerel Tınılarla İstanbul’un Müziğini Yaratın

British Council Türkiye tarafından hazırlanan Mix the City İstanbul projesinde yerel tınılarla kendi müziğinizi yapabiliyorsunuz.

British Council Türkiye, Mix the City projesiyle şehirlerin dokusu haline gelen sesleri ve melodileri bir araya getirerek kendi parçanızı yapmanızı sağlıyor. Istanbul’a ek olarak Tel Aviv’in de yer aldığı proje dahilinde Yaybahar gibi özgün enstrümanlara ek olarka gitar, tef, kanun, davul ve klarnet Anadolu kültürü içinde yaşayan değerler de bulunuyor.

Mix the City‘ye girdiğinizde 13 farklı müzisyenin katkısıyla hazırlanan ses kesitlerini kullanarak kendi müziğinizi ve ritminizi yaratabiliyorsunuz. Sadece davul ve klarnet kullanarak altyapı hazırlayarak üzerine farklı enstrümanları ekleyebilir veya sesler arasında geçiş yapan rengarenk kompozisyonlar yapmak mümkün.

Projede yer alan müzisyenler; Ertan Tekin, Gencer Savaş, Berna Efeoğlu, Ülkü Akgün, Çimen Yalçın, Derya Türkan, Görkem Şen, Cenk Erdoğan, Murat Ertel, Metehan Çiftçi, Cüneyt Sepetçi, Can Aydemir, Alican Tezer, Ali Somay.

İsrailli müzisyen Kutiman‘ın hazırladığı parça ise şu şekilde;

Görsel: Mix the City