Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yazı Tipleri için iTunes: Fontstand

Yazı Tipleri için iTunes: Fontstand

Fontstand uygulaması MAC OS X kullanıcılarına yazı tipi deneme ve kiralama anlamında oldukça cazip fırsatlar sunuyor.

Muazzam yazı tiplerinin peşinde koşmanın duruma göre onlara servet dökmekle eş değer olabileceği bir çağda tasarımcıların ve tasarım öğrencilerinin en çok aradığı, yazı tipleri için iTunes görevi gören bir ortamın oluşturulmasıydı belki de. Hollanda taraflarından bir grup bağımsız tasarımcı, Fontstand adlı uygulamayı çıkartarak bu önemli ihtiyaca cevap vermeyi amaçlıyor.

Mac OS X kullanıcılarının yararlanabileceği uygulama, 20 uluslararası yazı tipi dökümhanesi ve bağımsız tasarımcılar tarafından yaratılmış binlerce seçeneği ilgililere bir saatliğine deneme imkanı veriyor. Beğendiğiniz yazı tiplerini 30 günlüğüne satış fiyatının sadece %10’unu ödeyerek de kullanabiliyorsunuz. Bu aşamada da nerede yaşadığınız fark etmiyor.

Muazzam yazı tipi olmasa da çeşitlilik için biraz hareket alanınızı genişletmek istediğinizde veya zorunda kaldığınızda geleneksel lisanslama modellerinin beraberinde getirdiği para ödeme zorunluluğuyla kısıtlanabiliyorsunuz.

Uygulamanın sunduğu fiyatlandırma modelinin kazandırdığı gelirin de tasarımcılar arasında paylaşılacağı belirtiliyor. Bu da yeni yazı tiplerinin geliştirilmesi için değerli bir adım olarak görülüyor.

Uygulamada yer alan yazı tiplerinin website gösterimi için lisansa sahip olmadığı, kullanımlarının sadece yazışma, davet, poster, dijital olmayan projelerle sınırlı olduğu da not düşülüyor.

Görseller: Fontstand