Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Vanessa Stockard’ın Meşhur Kara Kedisi, Jenni Pasanen Tarafından Hareketlendirildi

Vanessa Stockard’ın Meşhur Kara Kedisi, Jenni Pasanen Tarafından Hareketlendirildi

Vanessa Stockard'ın "Kevin The Kitten"ı, arkadaşı Jenni Pasanen tarafından kısa bir animasyon haline getirildi.

Vanessa Stockard‘ın koltukta oturan kara kedisine birçoğumuz yıllardır aşinayız. İnternetin viral karakterlerinden olan bu kedicik “Kevin the Kittin” olarak nam saldı. Stockard, Kevin’ı koltuğu tırmıklarken, evi karıştırırken ya da başka haylazlıklar yaparken tasvir ettiği pek çok farklı resim daha yaptı. Bu resimleri  etkileyici kılan en önemli unsur, karakterin sevimliliğiydi elbette. Bir diğer unsur ise klasik yağlı boya tabloların estetiğini modern ve mizahi bir resimleme tarzıyla birleştirmesiydi. Bu da onun imzası haline geldi. Öyle ki Vanessa Stockard’ın Kevın’la ilgili yeni bir çalışmasını görür görmez çalışmanın ona ait olduğunu anlayabiliyorsunuz. Sanatçının, Kevin’lı resimlerinin baskılarını internet mağazası üzerinden edinmek mümkün.

Şu sıralar Kevin’la ilgili en dikkat çekici çalışmalardan biri ise Vanessa Stockard’ın arkadaşı Jenni Pasanen tarafından yaratılan bir animasyon. Pasanen bu animasyon için Photoshop’ta ayrı ayrı boyadığı 280’den fazla kare hazırlamış. AfterEffects’te düzenleme ve doku oluşturma işlemlerini gerçekleştirmiş. Hareketlendirmeyi ise C4D’de yapmış.

Huysuz ve tatlı Kevin yerinde duramıyor

Pasanen’in X’te paylaştığı animasyon 4 milyonu aşkın görüntüleme ve yüz binlerce beğeni almış.

Jenni Pasanen, paylaşımı bir zincir haline getirerek animasyonun yapım aşamasını anlatan bir video da yayınlamış.

Aslında animasyonun yapım tarihi, 2020 yılı gibi görünüyor. O dönemde Vanessa Stockard tarafından Instagram’da paylaşılan video 2 milyona yakın görüntüleme almış.  İkili bu animasyonu tekrar payalaşarak yeniden gündeme gelmesini sağlamış.

Hatta video şu şekilde eserin tamamını içine alıyor:

Vanessa Stockard’ın Kevin’ı resimlediği tatlı mı tatlı çalışmalarından birkaçını aşağıda görebilirsiniz.

Bu arada Stockard’ın paylaşımlarında görebileceğiniz üzere Kevin’in gerçek yaşamdaki ilham kaynağı, ailenin bir üyesi olarak bahsettiği aşağıdaki kedicik.

Görsel: Vanessa Stockard