Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Unilever Yerel ve Küresel Pazarlama Birimlerini Birleştiriyor

Unilever Yerel ve Küresel Pazarlama Birimlerini Birleştiriyor

Unilever, küresel ve yerel pazarlama fonksiyonlarını tek çatı altında birleştirmeye ve pazarlamacıların günümüzün “süper bağlantılı” tüketici dünyasına daha iyi adapte olmasına karar verdi.

Unilever, “İnternet bağlantılı dünyada pazarlama” başlığı altında, Unilever’deki Persil ve Lynx gibi (Omo ve AXE) yerel marka kurucuları, markaların konumlandırması ve stratejiler için direkt olarak küresel marka geliştiricilere rapor vermesine karar verdi.

Daha öncesinde, marka kurucular, yerel pazarlardaki genel müdürlere rapor vermekle yükümlüydü. Bu hareket, bölgeler arası pazarlamacılar arasında birlik oluşmasını sağlıyor. Yeni oluşum, Birleşik Krallık’ta bu ay uygulamaya koyuldu. Fakat rol değişiklikleri ve rapor detayları henüz netleşmedi.

Unilever’in pazarlama ekibine yakın kaynaklar, yeni yaklaşımın genel itibariyle pozitif karşılandığını ancak bu yönde bir değişimin genel müdürlerin güç kaybı yaşadıklarını hissetmelerine sebep olabileceğini söyledi. Yerel ve küresel ekiplerin birçok konu hakkında fikir ayrılığına düştüğü düşünülürse sürecin ilk etapta biraz sancılı olacağını söyleyebiliriz.

Görsel: Axe – Find Your Magic