Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Superstudio, 2017 Milano Tasarım Haftası’ndaki Sergisi için Sanatçılara Açık Çağrı Yapıyor

Superstudio, 2017 Milano Tasarım Haftası’ndaki Sergisi için Sanatçılara Açık Çağrı Yapıyor

İtalyan mimarlık stüdyosu Superstudio, Milano Tasarım Haftası dahilinde organize ettiği SuperDesign Show için sanatçılara katılım çağrısı yaptı.

İtalyan mimarlık stüdyosu Superstudio Group, her yıl Milano Tasarım Haftası dahilinde Superstudio Show isimli bir sergi düzenleyerek tasarımcı, yaratıcı ve zanaatkarların keşfedilmesi için alan yaratıyor. 17 kilometre karelik Superstudio Più isimli sergi alanında gerçekleşen bu etkinlik 2016’da 130 bin ziyaretçiye ve 2.270 kayıtlı basın mensubuna ev sahipliği yapmıştı.

Superstudio, organize ettiği Discovering: People&Stories isimli sergide yer almak isteyen sanatçılara uluslararası eksende seslenerek büyük markaların ve mimarların dikkatini çekmek isteyen genç yeteneklere ulaşmayı hedefliyor. 100 sanatçının yer alacağı sergi 4 – 9 Nisan 2017 tarihlerinde Milano’da gerçekleşecek. Elemelerdeki temel kıstas ise özgün olması ve araştırmaya dayalı olması. Bu kriterleri yerine getiren işler Superstudio Show’da yer alacak. Ve sanatçılar sadece bir ürün, proje veya prototip ile katılabilecek.

Mobilya, obje, sanat eseri, teknolojik çözüm, tekstil, mobilite önerileri, sürdürülebilirlik projeleri, tasarım ve mimarlık projeleri, kendin yap prodüksiyonları ve yaratıcı zanaat eserleri Superstudio’nun sergisinde yer alacak işlerin temel kategorilerini oluşturuyor.

Bu açık çağrı tasarımcılar, girişimciler, çağdaş tasarım alanında çalışan bağımsız yetenekler, zanaatkarlar, mimarlar yani kısacası yaratıcı dünyada yaşayan ve tasarımla iç içe olan herkesi kapsıyor. Açık çağrı hakkında detaylı bilgi almak ve projeye başvurmak için burayı ziyaret edebilirsiniz.

Geçtiğimiz sene sergilenen işlerden birkaçı:


AISIN


BIOMEGA


be.emanuelgargano

Görsel: Superdesign Show