Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
South Park, Mobil Panolarla 19 Yıllık Bir Yolculuğa Çıktı

South Park, Mobil Panolarla 19 Yıllık Bir Yolculuğa Çıktı

20. yılını kutlayan South Park, sevilen dizinin eski bölümlerinden sahneleri, hikayenin geçtiği yerlere yerleştirdiği mobil reklam panolarıyla hatırlattı.

14 Eylül’de birbirinden muzip ve eğlenceli karakterleriyle pek çok konuyu tiye alan South Park’ın 20. sezon bölümleri yayınlanmaya başladı. South Park hayranlarına geçmiş sezonlardaki kilit anlardan oluşan bir hatıralar geçidi sunmak isteyen çizgi dizinin yaratıcısı Comedy Central; Beyaz Saray, Scientology Kilisesi, Lincoln Anıtı, Facebook, Trump Tower, KFC gibi stratejik noktaların girişine sol alt köşelerinde “We’ve Been There” (Oradaydık) yazan ve dizinin ilgili bölümünlerinden görüntüler içeren gezici reklam panoları yerleştirdi.

Scientology Kilisesi gibi bazı oluşumların içinde yer alan yerel halk, kamyonetlerde yer alan South Park panolarını görmekten pek hoşnut olmadı ve panoların derhal kaldırılmasını istedi. Kiliseyle ilişkin panodaki görüntü, South Park’ın 9. sezonundaki “Trapped In The Closet”e ait. Bu bölümde Stan, Scientology tarikatına katılıp kurucusu L. Ron Hubbard’ın reankarnasyonuna dönüşüyor. Scientology Kilisesi üyelerinden Tom Cruise, Stan’e oyunculuğunu beğenip beğenmediğini soruyor ve aldığı soğuk duş etkisi yaratan cevabın ardından kendini Stan’in dolabına kilitliyor.

Bölüm, 2005 yılında ilk kez yayınlandığında Tom Cruise’un hiç hoşuna gitmemişti. Cruise, bölümün tekrar yayınlanması halinde Comedy Central ve Paramount Pictures’un da sahibi olan Viacom’u Mission Impossible III filminin tanıtımında yer almamakla tehdit etmişti. Buna rağmen, bölüm Amerika’da birkaç kez daha yayınlandı.

Amerikan Başkanı Barack Obama ve eşi Michelle Obama’nın yer aldığı panodaki görüntü ise 12. sezonda yayınlanan “About Last Night…” bölümüne ait. Obama’nın başkanlık yarışını önde götürerek Senatör John McCain’e karşı zafer kazanmasını kurgusal bir biçimde ele alan bölümde Demokratlar Obama’nın mesih olduğuna inanıyor ve sarhoş bir grup ayaklanma başlatıyor. Bunu gören Cumhuriyetçiler kıyametin yaklaştığına ikna oluyor. Bölümün sonunda ise Obama, McCain ve kampanyayı destekleyenlerin mücevher hırsızlığı yapan bir çete olduğu ortaya çıkıyor.

Özenle seçilen yerlerde South Park hayranlarına, geride kalan 19 sezonun muhteşem anlarını hatırlatmak ve 20. sezonun başlangıcını kutlamak için hazırlanan daha birçok pano ve hikayesi yer aldı.

Görsel: Comedy Central