Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
​Karnında Sizin Taşıdıklarınızdan Daha Önemli Şeyler Taşıyanlara Yer Verin

​Karnında Sizin Taşıdıklarınızdan Daha Önemli Şeyler Taşıyanlara Yer Verin

Shiang He’nin tasarladığı posterler, tatlı bir dille hatırlatıyor: Hamilelere yer verin.

Ogilvy Şangay’da çalışan tasarımcı Shiang He’nin imzasını taşıyan posterler, yazılı olmayan toplumsal bir kuralı oldukça tatlı illüstrasyonlarla insanlara hatırlatıyor: Toplu taşıma araçlarında, hamilelere yer verin.

“Stand Up For The Pregnant” (Hamileler için Ayağa Kalkın) mottolu posterler, Çinli bir süt üretim firması olan Yili Milk için hazırlanmış. Yili Milk, posterlerin köşesine 20 yıldır hamileleri desteklediğini de iliştirmiş.

Toplam üç farklı illüstrasyondan oluşan posterlerin her birinde ayakta duran hamile bir kadın ve karşısında oturan bir kadın veya adam bulunuyor. Oturanların karınlarının içinde salata, bira, tavuk görürken, hamile kadının karnında minik bir bebek görüyoruz. Posterler esprili bir şekilde insanları düşünceli olmaya davet ediyor: “Sizin taşıdıklarınızdan daha önemli şeyler taşıyanlara yer verin.”

Genelde bu tip toplum bilincini yükseltmeye yönelik haberleri okurken Türkiye’yle dünyayı kıyaslar, bazı konularda ne kadar da geride olduğumuzu düşünürüm. Ancak böbürlenerek söylemeliyim ki, toplu taşıma araçlarında hamile bir kadın gördüğü anda yerinden fırlayıp yer vermeyecek bir Türk erkeğiyle/kadınıyla henüz karşılaşmadım.

He’nin daha önce Psikolojik Araştırma Merkezi için hazırladığı, sosyal medya bağımlılığımızın ilişkilerimizi nasıl kopardığını anlatan “Ne kadar çok bağlanırsan, o kadar çok koparsın” mesajlı çalışmalarını hatırlamak isterseniz, haberi burada.

Görsel; behance