Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sanal Dünyadaki Eliniz: Oculus Touch

Sanal Dünyadaki Eliniz: Oculus Touch

Oculus Touch oyun kumandası, sanal gerçekliğin içine dalan elleriniz yerine geçecek.

Oculus Rift ve HTC Vive gibi gelecek nesil sanal gerçeklik gözlükleri, pek de gelecek nesile ait olmayan Xbox One’ınkine benzer oyun koluna sahipti. Oculus’un bu yılki E3 Expo’da duyurduğu kontrolör, bu durumu değiştireceğe ve konsol oyunu sevenlerin sanal dünyaya dalmasına yardımcı olacağa benziyor.

Oculus Touch adındaki kumanda, Xbox One ve Nintendo Wiimote arası bir aparat. Kumanda üzerinde çeşitli kontrol butonlarının yanı sıra baş parmak ve işaret parmağı için özel hareket butonları da bulunuyor. Her bir oyun kolunda, Oculus Rift’in herbir hareketi algılamasına ve oyun içinde harekete geçirmesine yarayan jiroskoplar bulunuyor.

Oyun severlerin sanal elleri yerine geçen Oculus Touch kumandalar sayesinde oyuncular basket atabiliyor, frizbi fırlatabiliyor, çeşitli silahlarla ateş edebiliyor ve oyun içindeki nesnelerle etkileşime geçebiliyor. Yeni nesil oyun kolları, farklı kombinasyonlardaki el ve buton hareketlerini rahatlıklakullanabilmenizi sağlıyor. 30 oyunla uyumlu olacak Oculus Touch’ın bu yılın 2. yarısında piyasaya çıkması planlanıyor.

Görsel: Oculus Touch, YouTube