Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Israrcı Tanışma Mesajlarından Koruyan Bot: Ghostbot

Israrcı Tanışma Mesajlarından Koruyan Bot: Ghostbot

Burner’ın geliştirdiği Ghostbot, yanıt vermeseniz bile ısrarla mesaj gönderenleri sizin yerinize kibarca reddediyor.

Günümüzde, yeni biriyle tanışıp flörtleşmeye genellikle mesaj yoluyla başladığımız için duyguların gizlendiği, her zaman karşılık alınamayan, karanlık ve hatta biraz tekinsiz bir alana giriyoruz. Tehlikelerin farkında olan ve insanların geçici telefon numaları oluşturmasını sağlayan Burner şirketi, Voxable ile birlikte tanışma ve buluşma safhalarını kadınlar için daha güvenli hale getiren bir bot geliştirdi.

Modern çağın deneysel tanışma araçlarından biri olan Ghostbot, adından da anlaşılacağı gibi sizin hayaletiniz yerine geçiyor. Eğer birden bire karşınızdaki kişinin mesajlarına, aramalarına yanıt vermeyi keserseniz sizin yerinize mesaj göndererek karşı tarafın ümidini kesmesini sağlıyor. API.ai sistemiyle çalışan Ghostbot, doğal dil işleme motoruyla birlikte mantıklı yanıtlar üretmeye çalışıyor. Ardından, Ghostbot’un yanıtları bir senarist tarafından analiz ediliyor ve kullanıcının ilişkisini kesmek istediği kişiye gönderiliyor.

Burner ve Voxable, bu botu ısrarcı mesajlarla boğuşmak zorunda kalan, hatta sonu fiziksel şiddete ulaşabilecek tehlikelere maruz kalabilen kadınlar için geliştirdiklerini belirtiyor. Ghostbot, ısrarcı ya da kararlı olmak arasındaki ince çizgiyi belirginleştirmeye çalışıyor. Uygulama, kimi zaman ısrarcıları yolundan döndürmeyi başarıyor, kimi zamansa insanlar karşısındakinin bir bot olduğu fark ediyor.

Uygulamanın Android versiyonuna buradan, iOS versiyonuna ise buradan ulaşabilirsiniz.

Görsel: Voxable, Burner, YouTube