Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
MINI’den Geleceğin Konsepti: MINI Vision Next 100

MINI’den Geleceğin Konsepti: MINI Vision Next 100

BMW Grubu'nun 100. yılı nedeniyle grup markalarından MINI de fütüristik bir konsept araç tanıttı.

Otomotiv firmaları gelecekte tek bir otomobil satın almanın maliyetinin yeni kuşaklarca anlamsızlaşacağını bizden çok daha iyi bildiklerinden, toplu taşıma yerine otomobil üretimini gelecekte nasıl hala popüler tutacaklarını çözmek için şimdiden harıl harıl çalışıyor.

BMW Grubu’nun 100. yılı nedeniyle BMW Vision Next 100 konseptiyle tanışmıştık. Şimdi de MINI’nin aynı isimli konsepti tanıtıldı.

https://www.youtube.com/watch?v=TcQCkWGcwVM
MINI bu konseptinin tanıtımına “gelecekte herkes, her MINI’yi kendi MINI’si gibi kullanabilecek” mottosuyla tanıtıyor. Bu, bir modeli tek sefer kişiselleştirip satmaktan çok daha geniş bir vizyon gerçekten. Videoda konsept aracın direksiyon ve pedal konumunun bile (sağda ya da solda yer alabilmesiyle) kişiye özel olarak ayarlanabildiğini görüyoruz.

Işıkla yapılan oyunlar biraz “emoji” kültürüne temas etme gayreti olarak yorumlanabilir, ancak 1 tonluk bir makineyi her defasında farklı bir karaktere sokmayı da bu ışıklar, ekranlar olmadan başarmak muhtemelen pek mümkün değil.

MINI Vision Next 100 konseptinin tasarımında MINI’nin ikonik hatlarını yakalayabilmek için tekerler yine köşelerde sınıra yakın olarak konumlandırılmış. Araçta ayrıca şeffaf ve yarı şeffaf panel kullanımı da dikkat çekiyor ve modeli adeta bir bilim-kurgu filminin setinden çıkmış gibi gösteriyor.

Araçla ilgili tüm bilgiler için: mini.com/next100