Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
MINI’den Superleggera™ Vision Konsepti

MINI’den Superleggera™ Vision Konsepti

Concorso d’Eleganza Villa d'Este'de tanıtılan yeni MINI konsepti.

İngiltere’de her yıl düzenlenen Goodwood Festival of Speed mutlaka gitmek istediğim etkinliklerden biridir. Bu etkinliğin bir benzeri de İtalya’da düzenlenen Concorso d’Eleganza Villa d’Este. Her yıl premium markaların ünlü tasarım ofisleriyle birlikte çalışarak geliştirdikleri konsept otomobilleri görmeye alıştığımız festivalde bu yıl büyük sürpriz MINI’den geldi: MINI Superleggera™ Vision.

Araç İtalyan şasi üreticisi Touring Superleggera’nın katkılarıyla klasik otomobillerden ilham alan retro bir tasarımla ve elle üretilmiş. Amaç İngiliz stiline İtalyan bir dokunuş katmak olarak özetlenebilir. Gövdede kullanılan karbon fiber elemanlar ve güç ünitesinin tamamen elektrikli olması aracın vizyonerliğini pekiştiriyor.

Arka stopların tasarımında İngiliz bayrağına yapılan gönderme de çok ikonik olmuş.

Aracın tasarım ve geliştirilmesindeki yaratıcı süreci anlatan bu kısa video da İngiliz ve İtalyan yaklaşımları özetliyor. Otomotiv firmalarından alışık olduğumuz uzun ve sıkıcı videolar gibi olmaması, dinamik bir süreç anlatımına sahip olması da videoyu ayrıca sevmeme neden oldu.

Retroluktan yeterince ekmek yendiğini düşündüğüm bugünlerde bu konuda hala güzel işler çıkabildiğini görüp şaşırdığımı itiraf etmeliyim. MINI Superleggera™ Vision hem MINI genlerini iyi taşıyor, hem de gerçekten insanda kullanma arzusu uyandıran bir hafif üstü açık spor otomobil izlenimi uyandırıyor.