Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
McDonald’s’tan Çöp Dolu Poşetler Karşılığında Ücretsiz Hamburger

McDonald’s’tan Çöp Dolu Poşetler Karşılığında Ücretsiz Hamburger

McDonald’s, İsveç’te geri dönüşümlü çöplerle dolu poşetler karşılığında müşterilerin ücretsiz hamburger alabilmesini sağlayan bir uygulamaya gitti.

McDonald’s, DDB Stocholm ile bir araya gelerek, insanların hamburger için ödediği para birimini geri dönüştürülebilir çöplerle dolu poşetlere çeviren bir uygulama getirdi. Proje için açıkhava panolarına insanların çöplerini atacağı poşetler yerleştirildi.

Temelde genç yetişkinleri hedef alan uygulama ile restoran müşterileri içlerini cam, plastik gibi geri dönüşüm atıklarıyla doldurdukları siyah çöp poşetlerini Östersund‘daki herhangi bir McDonald’s restoranına belirtilen sayılarda teslim ederek ücretsiz hamburger yiyebildi.

Müşteriler, 10 poşet çöp karşılığında 1 hamburger ya da cheeseburger; 40 poşet çöp karşılığında ise 1 Big Mac satın alabildi. Çöp poşetlerinin para birimi yerine geçtiği kampanya, İsveç’te düzenlenen müzik festivali Storsjoyran ile bağlantılı olarak uygulamaya girdi.

Böylesine geniş kitlelerin katıldığı festivallerin ardından ortaya çıkan çöp yığınlarını hesaba katan McDonald’s’ın öncülük ettiği inisiyatif, şehrin sokaklarını temiz tutmak amacıyla hayata geçirildi. McDonald’s, hem çevreyi temiz tutan hem de insanların karnını doyuran bu projeyi şehirde ileriki tarihlerde düzenlenecek festivallerde de sürdürmek istiyor.

Görsel: McDonald’s