Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
#INKtober2016 Başladı! Çizmeyi Seven Herkes Katılabilir!

#INKtober2016 Başladı! Çizmeyi Seven Herkes Katılabilir!

31 gün, 31 çizim! Ekim ayı boyunca her gün mürekkepli bir çizim paylaşmaya davet eden INKtober meydan okuması başladı!

INKtober hareketini 2009 yılında başlatan sanatçı Jake Parker, hareketin amacını şöyle açıklıyor: “Bu hareketi kendi yeteneklerimi geliştirmek ve faydalı bir çizim alışkanlığı geliştirmek için başlattım. Birkaç yıl içerisinde binlerce sanatçının katıldığı ve büyük bir gayret gösterdiği dünya çapında bir harekete dönüştü.”.


INKtober’a herkes katılabilir, sadece elinize bir kalem alıp çizmeye başlamanız yeterli!

Bigumigu okurlarına özel tüyo: Mürekebbi mutlaka fırça ile uygulamak zorunda değilsiniz. Fırça uçlu kalemlerle, artline benzeri kalemlerle veya herhangi bir mürekkepli kalemle de çizim yapabilirsiniz. Fırça yerine herhangi bir mürekkepli kalemle çizim yapan sanatçılar arasında çok beğenilenler Instagram’daki resmi INKtober hesabı tarafından da repost yapılmış!

INKtober kuralları neler mi?

1) Mürekkepli bir çizim yapın! İsterseniz mürekkepten önce kurşun kalemle çizip üzerinden mürekkeple geçebilir, başka bir deyişle çinileme yapabilirsiniz.

2) Tumblr, Instagram, Twitter, Facebook, Flickr ve/veya Pinterest’te paylaşın. (Şu anda bu konuda en aktif ve en çok görünürlük sağlayan mecraların Instagram ve Facebook olduğunu eklemem gerek.)

3) Paylaşım yaparken #inktober etiketini kullanın. Bu yıla özgü #inktober2016 etiketini de mutlaka kullanın!

4) Tekrarlayın! Her gün yeni bir çizim paylaşabilirsiniz veya çok yoğun bir dönemdeyseniz Jake Parker’ın tavsiyesi, daha düşük bir tempoyla katılımcı olarak iki günde bir çizim yapmanız. Çok çok yoğunsanız haftada bir tane çizim paylaşarak da katılımcı olabilirsiniz. Yeter ki düzenli olarak çizmek adına elinizden geldiğince ısrarlı olun!

Katılım için profesyonel bir sanatçı olmaya da gerek yok, çizerek mutlu olan herkesin kendini geliştirebileceği bir “öz disiplin” hareketi bu aslında…

Bu yıl esin kaynağı olması için seçilen sözcüklerin listesi:


https://www.instagram.com/p/BLGcFKagf2d/

#inktober #inktober2016

A post shared by Uzay Çöpü (@uzaycopu) on


#inktober #pencildrawing #arts #istanbul #inkoktober #ink #illustration #artwork #artist

A post shared by Burak Şentürk (@buraksenturk) on


2. #inktober #inktober2016 #sketch #portrait #ink

A post shared by Duygu Topçu (@sessizboru) on

Görsel: Inktober