Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kent Duvarlarına Yansıtılan Dijital Sokak Sanatı

Kent Duvarlarına Yansıtılan Dijital Sokak Sanatı

Julien Nonnon, Safari Urbain çalışmasında Orlando duvarlarını şehir yaşamına adapte olmuş hayvan figürleriyle süslüyor.

Fransız sanatçı Julien Nonnon, kent duvarlarını resimlerle süsleyip şehri daha renkli hale getiren isimler arasında. Ancak bunu bir graffiti sanatçısı gibi sprey ve kalıplarla değil projeksiyon yansıtma gibi dijital yöntemlerle gerçekleştiriyor.

Safari Urbain isimli sokak sanatı projesi dahilinde önce Paris sokaklarına aslan, timsah, babun, çita gibi Afrika savanlarında yaşayan canlıları projeksiyon yansıtmayla yerleştirmişti. Fakat bu hayvanların, gerçeklerinden en büyük farklı şehir yaşamına ve moderniteye uyum sağlamış olmasıydı. Ceket, oduncu gömleği, şık kravatlar ve asi tişörtler Safari Urbain konuklarının karakterini de yansıtıyordu.

Tur yolculuğuna devam etti ve Paris’ten sonra Orlando’ya geldi. Julien Nonnon bu kez kapüşonlu giymiş kedi, Geleceğe Dönüş’ü canlandıran Tilki ile Babun, paparazzilerin gözde çifti vaşaklarla kentte yaşayabilen hayvanları da turuna dahil ediyor.

Projeksiyon yansıtma, sokak sanatı ve kültürü ve dijital kavramları bir araya getiren sanatçı, eserlerini fotoğraflayarak da serinin kurgusunu tamamlıyor.

Görsel; Julien Nonnon