Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kemal Kılıçdaroğlu, Ekşi Sözlük’te Kullanıcıların Sorularını Yanıtladı

Kemal Kılıçdaroğlu, Ekşi Sözlük’te Kullanıcıların Sorularını Yanıtladı

CHP Genel Başkanı, Ekşi Sözlük üzerinde düzenlediği oturumla yurt dışındaki Soru Cevap Oturumu iletişimini yerele taşıdı.

2015 seçimleri için dijital kampanyasında Milletçe Alkışlıyoruz ile başlayan CHP, farklı iletişim modellerini uygulamaya devam ediyor. Yurtdışında büyük şirketlerin, sanatçıların veya siyasetçilerin sıkça kullandığı Soru Cevap Oturumu (Ask Me Anything, AMA) formatını, Ekşi Sözlük üzerinde açtığı başlıkla seçim kampanyasına dahil etti.

12 Nisan Pazar akşamı 21:00’da “merhaba ben chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu” başlığıyla açılan oturum 2 saat sürdü ve yaklaşık 125 sayfa içerik üretildi. Kılıçdaroğlu soruları yanıtlarken kullandığı üslubun ise samimi olması da dikkat çekti. Ünlü isimlerin ve gündemi etkileyen kişilerin sosyal medya hesaplarını kimin yönettiği sorusu ise takipçiler tarafından her zaman merak edilen bir konudur. Kemal Kılıçdaroğlu bu soru işaretini gerçek zamanlı gönderdiği ve etkinlik bilgilerini barındıran bir fotoğrafla yanıtladı.

Oturum başlamadan önce farklı başlıklarla konunun nabzı tutuldu. Yazarların soracağı sorular, Kılıçdaroğlu’nun ziyareti ve Kılıçdaroğlu’nun kullanacağı nick gibi eğlenceli başlıkların yanında oturumu Ekşi Sözlük’ün CHP’ye doğrudan destek vermesi olarak algılayan ve CHP’nin bu oluşumdan beklentileri olmasını eleştiren başlıklar da açıldı. Oturumdan hemen sonra ise Ahmet Davutoğlu, Barack Obama ve Cem Uzan için de benzer başlıklar açıldı.

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Barack Obama da 2 yıl önce Reddit üzerinde bir soru cevap oturumu düzenlemişti. 23856 yorumla gerçekleşen oturumda Obama da gerçekten bilgisayar başında olduğunu ispatlamak için onaylanmış hesabından tweet atmıştı ve fotoğraf paylaşmıştı.

Kılıçdaroğlu, “Periscope’u seçim sürecinde kullanacak mısınız?” sorusunu Twitter hesabına yönlendirerek yanıtlamıştı. Twitter hesabını açtığınızda ise takipçilerini Periscope yayınıyla karşılıyordu. Kılıçdaroğlun’un yanıtladığı tüm sorulara buradan ulaşabilirsiniz.


Görsel; Ekşi Sözlük, Kemal Kılıçdaroğlu