Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
GayMag Yazı İşleri Müdürü Emir Akgün ile Röportaj

GayMag Yazı İşleri Müdürü Emir Akgün ile Röportaj

GayMag yarından itibaren ilk basılı sayısıyla D&R mağazalarında yerini alacak.

Türkiye’nin ilk eşcinsel yaşam tarzı dergisi GayMag yarın D&R mağazalarında yerini alıyor. 2008 yılından beri internet üzerinden yayına devam eden derginin yazı işleri müdürü Emir Akgün bugünlerde ilk basılı sayıyı yetiştirmek için bir hayli meşgul. Kendisi bizi kırmadı ve Bigumigu’ya özel bir röportaj verdi. Hatta GayMag’in ilk sayısında yer alacak çok özel iki röportajdan da içerikleri bizlerle paylaştı.


Emir Akgün

Bir yıl boyunca D&R mağazalarında ücretsiz olarak dağıtılacak GayMag ilk basılı dergisinin kapağına ise Mariah Carey’i taşıdı. Sosyal medyada da aktif bir şekilde yer alan dergiyi Instagram‘dan, Twitter‘dan ve Facebook adreslerinden takip edebilirsiniz.

Dergi LGBT dışında kişilere de hitap edecek mi? Edecekse bunu nasıl başaracak?

Kesinlikle edecektir çünkü yaşam ve magazin dergisiyiz,içerisinde müzikten sinemaya,kültür sanattan modaya kadar birçok alan olacak. Aynı zamanda sadece LGBT bireylerin değil, herkesin sevdiği sanatçıların röportajları yer alacak. Tabiiki önceliğimiz lgbt bireyler, fakat herkese açıkça hitap ediyoruz.

Derginin LGBT topluluğuna nasıl bir katkısı olacağına inanıyorsunuz?

Kendilerinden bir şeyler bulabilecekler,daha önce vermiş olduğum röportajda söylediğim gibi sadece magazin ve yaşam dergisi değil, LGBT hakları için çalışan ve destek veren de bir kuruluş olmanın peşindeyiz. Her yerde ve her an! Her şeyi yapabiliriz. Bunu zamanla göreceksiniz zaten.

Bu dergiyle önemli bir tabu yıkılmış olacak, bunu başka benzer hareketler de izleyecek mi?

GayMag çok cesur bir iş, söylediğin gibi gerçekten tabuları yıkacak mıyız bilemiyorum, biz sadece söylemek istediklerimizi rahatça ifade edebilmenin de derdindeyiz ileride neler olur inan bilmiyorum, tek bildiğim çok çalıştığımız.

LGBT topluluğu dışında okunur olmak neden önemli?

Benim şahsi fikrim kesinlikle çok önemli! Nedeni de şu, zaten yıllardır ötekileştirme ve ayrım söz konusu, neden herkes aynı çatı altında buluşmasın? Bunun olmaması için hiçbir neden yok. Herkesin görüşü ve bakış açısına saygımız sonsuz ama aynı zamanda Türkiye’de eşcinsel dostu diyebileceğimiz kişi sayısı çok fazla, dergimizi alıp okumaları için illa eşcinsel olmalarına gerek yok ne kadar çok kişiye ulaştırırsak bu hem ticari bir başarıdır, hem de birçok görüş ve kimlikte olan kişilerin aynı yerde toplanması anlamına gelir ki bu his bizi gerçekten daha da motive eder.


Dergi bir sene boyunca ücretsiz olarak dağıtılacak. Finansmanı nasıl sağlıyorsunuz?

Gaylerin kullandığı konum tabanlı tanışma programı Hornet bir yıllık basım ve dağıtım sponsorumuz.

*Dergide yer alan röportajlardan tadımlık bölümler:

Gupse Özay:

Eşcinsel camiasına hitap ediyor olmak nasıl bir duygu, çünkü biz aramızda özel bir bağ olduğunu düşünüyoruz.


Çok doğru. Ne mutlu bana öyle düşünüyorsanız. Ben çocukluğumdan beri her türlü baskıya, anlamsız kurallara karşı bir kişiyim. Ön yargılı, tutucu, empati sahibi olamayan, kısır düşünceli insanlara hayatımda yer vermemeye çalışıyorum. Dolayısıyla maalesef benim gibi düşünmeyen kişilerin çoğunlukta olduğu bir ülkede her zaman her yerde eşcinsellerin yanındayım!

Nurhayat karakteri biraz madi gey tipinde açıkçası, bunu hiç böyle düşünmüş müydünüz?


HAHHAHAHA =) Düşünmemiştim. Ama şimdi düşününce hakikaten benziyor. Madi gey arkadaşlarım var. Bu kıyafet sana yakışmamış demeye gör. Burnumdan getirirler valla. Dediğim gibi çoğu her şeyi yoğun yaşıyor, dolayısıyla her duyuyu sonuna kadar sahipleniyorlar. Karşı gelenin vay haline.

Ayşe Hatun Önal:

Yeni single ile “gay ikonu” olmanın daha da altı çizildi. Önemli gay barlarda da sahne aldın, çok ilgi gördün. Eşcinsellerin sana olan bu pozitif ilgisi karşısında şaşkın mısın?


Elbiselerin satış etiketleri gibi ikonların da sonu çöp. Bu yüzden sınıflandırılmak, üzerimde etiket taşımak istemiyorum. Kimse lütfen beni bir şey ilan etmesin çünkü ben sadece işimi yapıyorum insanları seviyorum ayırmadan ayrılmadan. Yaptığım işte bile bir şarkım diğerine benzemez, benzetmemeye gayret ederim. Kraliçemiz ne demiş: Beni kategorize etme benle oynama.


Gay barlar, enerji boyutunda benim en rahat ettiğim mekanlardı. Kendimi prenses gibi hissettim. Evimin salonunda arkadaşlarımla buluşmuş gibiydim.

Bir lezbiyen dergisinden teklif gelse röportaj eşliğinde cesur pozlar verebilir misin?


Dergi çekimlerini seviyorum. Çekimlerimde cesur pozlardan ziyade farklı bakışları ararım. Doğal sade ve yalın çekimler tercihimdir. Ekibine inandığım bir dergiyse elbette yaparım.

1990’lardan beri yayında olan LGBT kültürü dergisi Kaos GL‘den sonra bir LGBT yaşam tarzı dergisi olarak GayMag’in de yayın hayatına başlaması Türkiye LGBT toplulukları ve ifade özgürlükleri adına sevindirici bir gelişme.

Görsel kaynağı: GayMag