Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Dünya Çapında Katılımla The Wrong Dijital Sanat Bienali Başladı

Dünya Çapında Katılımla The Wrong Dijital Sanat Bienali Başladı

Sanatın özgürleştiği ve dijitalleştiği dönemde The Wrong, dünyanın en büyük dijital sanat bienali olma unvanına sahip.

Sanatın geleneksel kalıplardan ayrılarak sergi alanı, kendi başına mekan ve zaman paradoksun bağımsız varolabildiği bir düzlem sunan dijital sanat disiplinleri; yeni bir algı, anlayış ve zemin yaratıyor. Bu açıdan dijital sanat çağdaş ve modern sanatla karşılaştırıldığın kendini gri bölgeye atabilecek özgürlüğe de kavuşabiliyor. 6PM Your Local Time ile bu yeni topraklarda varlıklarına tanık olduğumuz Türk sanatçılar bu kez daha büyük bir organizasyonun parçası oldu.

The Wrong, 1 Kasım’da internet adreslerinin kapılarını açtı ve birçok mecranın ücra köşelerini birer sergi alanına dönüştürdü. İkinci kez düzenlenen The Wrong bünyesinde 90 küratör, 1000’den fazla sanatçı ve 40 fiziksel sergi salonu bulunuyor. 31 Ocak’ta sona erecek sergi 3 ay boyunca her gün masa başından 10’ar dakikalık turlarla arşınlayabileceğiniz devasa bir seyahat sunuyor.

Türkiye’den ise Tumblr’da ürettiği GIF’lerle tanınan ve yurtdışındaki birçok sergide eserlerinin yer aldığı Haydiroket‘in küratörlüğündeki Hypermedia Dreams, The Wrong’da yer alan sergiler arasında. Mert Günhan, Esra Özkavcı da bienale katılan Türk sanatçılar olarak dikkat çekiyor.

The Wrong dijital sanat bienalinde sergilenen eserleri buradan ziyaret edip her serginin bağımsız sayfasına ulaşabilirsiniz.

https://vimeo.com/143299573

Untitles, V5MT

Haydiroket, Hypermedia Dreams

Esra Özkavcı, Hypermedia Dreams

Mert Günhan, Hypermedia Dreams

LaTurbo Avedon, Browsing

Geoffrey Lillemon

Oliver Haidutschek, Pavilion of Comrades

Görsel; Stefan Saalfeld, The Wrong