Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
BMW’den Lazer Far ve Bildirim Ekranlı Kask Konsepti

BMW’den Lazer Far ve Bildirim Ekranlı Kask Konsepti

BMW Motorrad, CES 2016'da tanıttığı konsept tasarımlarla motosiklet güvenliğini artırmaya odaklanıyor.

Otomotiv dünyası gerek büyük markaların aldığı kararlarla gerekse yeni girişimlerin geliştirdiği konseptlerle büyük bir devinim içerisinde. CES 2016’da Volkswagen’in elektrikli araç konsepti BUDD-e‘yi ve Faraday Future’ın spor otomobili FFZERO1‘ı gördükçe de bu değişime tanık oluyoruz. Motosiklet dünyasında ise BMW Motorrad, tanıttığı konsept çalışma ile güvenlik ve yolculuk deneyimini geliştiren iki yeni konsept tanıttı.

Garmin tarafından bisikletçiler için geliştirilen akıllı gözlük Varia Vision gibi, BMW Motorrad de kask içerisinde sağ tarafa konumlandırılan saydam bir ekran ile yol hakkındaki gelişmeleri gerçek zamanlı olarak paylaşacak. Otomobillerin ön panelinden aşina olduğumuz benzin, yağ, hız, lastik durumu, vites gibi bilgileri kask içerisinden görülebilir kılacak.

Ayrıca bu akıllı kask, önde ve yanda kameralar bulundurarak yoldaki uyarıları ve levhaları tanıyarak sürücünün dikkatini daha kolay çekecek renklerle öne çıkaracak. BMW Motorrad, bu konsept tasarımı birkaç yıl içerisinde gerçeğe dönüştürmeyi planlıyor.

BMW, i8 ve 7 serisi otomobillerinde bulunan lazer aydınlatma teknolojisini 1600 GLT model motosikletine uyarlayarak yeni bir yol görüş konsepti tasarladı. Farların çevresinde konumlandırılan lazerler sayesinde görüş alanı 600 metreye çıkıyor.

Görsel; BMW