Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Zumbara Yoluna Devam Edebilmek İçin Kitlesel Fonlama Kampanyası Başlattı

Zumbara Yoluna Devam Edebilmek İçin Kitlesel Fonlama Kampanyası Başlattı

Türkiye'nin zaman bankası Zumbara yoluna bağımsız bir şekilde devam edebilmek için Biayda.com üzerinden fon topluyor.

Zumbara kendini Türkiye’nin ilk alternatif ekonomi deneyi olarak tanımlıyor. Biz de yeri her geldiğinde paylaşım ekonomisinden, armağan ekonomisinden, ortak alandan bahsederken konuyu mutlaka ona da getiriyoruz. Zumbara dünyada sayısız takipçisi olan global platform Skillshare gibi Türkiye’de armağan ekonomisi kültürünü oturtmaya çalışan, insanların bilgi, yetenek ve tecrübelerini para birimi olarak kullanıp bu değerlerini değiş-tokuş ettikleri bir platform. Uzun zamandır da bu topluluk fiziksel olarak da bir araya gelerek büyümeye devam ediyor. Çok fazla bir şey söylemeye gerek yok, güzel insanlar işte.

Zumbara özetle bir zaman bankası. Uzun süre bu oluşuma başta gönüllüler, ardından da kişisel kaynaklar ve yatırımcılar destek oldu, 2012 sonunda ise yatırımcılarlar yollar ayrıldı.
Platform yoluna devam ediyor ama internet sitesinin altyapısında problemler yaşıyorlar, ilk etapta bu problemi çözecek ekibe ödenmesi gereken tutar için Biayda.com’da fon topluyorlar ama şüphesiz her geçen gün büyüyen bu platformun ihtiyaçları da artacaktır. Kullanıcıların saat üzerinden ekonomi sağladığı platformun yatırımcılardan uzak bağımsız bir şekilde yoluna devam etmesini bekleyen şimdiden 26 bin üye var. Destek gerek. Biayda.com sayfası burada.

Lütfen hazırladıkları bu videoyu izleyin: